Aστυνομικά νέα

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις για το θάνατο της Νάταλις-Ενημερώνεται ο ΥΠΑΜ

Πηγή: reporter.com.cy

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Ολοκληρώθηκε η λήψη καταθέσεων από πλευράς Αστυνομίας, για το θάνατο της 27χρονης ΣΥΟΠ, Νάταλις Νεοφύτου, που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο στρατόπεδο του Κόρνου, στις 12 Μαΐου και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναπάντητα ερωτήματα για τo θάνατο της Νάταλις-Κατέθεσαν κληρωτός και δόκιμος

Η διερεύνηση της υπόθεσης, όπως διαμηνύει η Αστυνομία βρίσκεται στα τελικά της στάδια και εφόσον οι ανακριτές κρίνουν ότι ο φάκελος έχει ολοκληρωθεί, θα τον αποστείλουν στη Νομική Υπηρεσία ώστε να τον μελετήσει ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης και να δώσει οδηγίες για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν στην υπόθεση.

Πάντως, οι Αρχές δεν μπορούν να κάνουν ασφαλή πρόβλεψη για το κατά πόσον ο φάκελος θα αποσταλεί εντός της εβδομάδας στον Γενικό Εισαγγελέα, παρότι αστυνομικές πηγές διέρρεαν από την προηγούμενη εβδομάδα ότι ενδεχομένως η διερεύνηση να ολοκληρώνονταν μέχρι την περασμένη Παρασκευή.

Μεταξύ άλλων, λήφθηκαν καταθέσεις από τα δύο πρόσωπα που επέβαιναν στο όχημα τύπου τζιπ, που επέβαινε η άτυχη Νάταλι και πιο συγκεκριμένα από τον κληρωτό στρατιώτη, ο οποίος ήταν ο οδηγός και από τον δόκιμο αξιωματικό που ήταν συνοδηγός, ως επίσης κι από άλλα πρόσωπα από το στρατόπεδο.

4226351744439780 image

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπήκε στον στρατό πριν έξι μήνες η άτυχη Νάταλι-Τι δείχνουν οι πρώτες έρευνες

Ενημερώνεται ο ΥΠΑΜ

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα του Υπουργείου Άμυνας, το οποίο διόρισε τον Γενικό Επιθεωρητή του Στρατού, ως επικεφαλής και η οποία τρέχει επίσης με γοργούς ρυθμούς, ώστε να εξακριβωθεί εάν προκύπτουν πειθαρχικά αδικήματα σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου.

Πάντως, από την πρώτη στιγμή, θέση του Υπουργείου Άμυνας, είναι πως κάτι δεν πήγε καλά και οδηγηθήκαμε στο τροχαίο, που στοίχισε τη ζωή στην 27χρονη, ωστόσο αναμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας.

Μεταξύ των ερωτημάτων που βασανίζουν το Υπουργείο, είναι ο λόγος που βρίσκονταν τα τρία πρόσωπα στο αυτοκίνητο, αλλά και γιατί κάποιο καθόταν στο πίσω μέρος, στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα ότι χάθηκε μια ζωή και εάν ευθύνεται κάποιος για την τραγωδία, να είναι σίγουρη η κοινή γνώμη ότι θα λογοδοτήσει.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Άμυνας θα καλέσει, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, εντός της ημέρας τον υπεύθυνο της έρευνας, να ενημερώσει, ώστε να διαπιστώσει εάν απαντώνται τα συγκεκριμένα ερωτήματα που τίθενται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έδωσε απαντήσεις η νεκροτομή για την 27χρονη Νάταλι-Τρέχει διπλή έρευνα

Το χρονικό του τροχαίου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ενώπιόν τους οι Αρχές, η τραγωδία σημειώθηκε στα πλαίσια στρατιωτικής άσκησης την Πέμπτη 12 Μαΐου, την ώρα που η 27χρονη Νάταλι επέβαινε στο πίσω μέρος οχήματος, τύπου τζιπ, το οποίο κάτω από συνθήκες που διερευνώνται ανατράπηκε, με αποτέλεσμα η άτυχη ΣΥΟΠ να εκτιναχθεί στο έδαφος και να καταπλακωθεί από το όχημα.

Από το ατύχημα, η 27χρονη τραυματίστηκε κρίσιμα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλές κακώσεις στο σώμα της, ενώ υπέστη σε δύο περιπτώσεις υπέστη επεισόδιο ανακοπής και τελικά κατέληξε.

4226351644599780 image

Την επόμενη ημέρα διενεργήθηκε η νεκροτομή επί της σορού της, από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο θάνατος της επήλθε από  πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων λόγω οδικού τροχαίου δυστυχήματος.

Σημειώνεται ότι η άτυχη 27χρονη είχε καταταγεί στο στράτευμα την 1 Δεκεμβρίου 2021, με την 11η και τελευταία σειρά ΣΥΟΠ και ακολουθούσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης. Ως ΣΥΟΠ υπηρετούσε στον στρατό και ο αδελφός της 27χρονης, ωστόσο σε άλλο στρατόπεδο.

Σχετικά νέα

X
Translate »