Εκπαίδευση

Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης του Δημοτικού σχολείου Αγίου Θεοδώρου

Οι εργασίες αναβάθμισης του Δημοτικού σχολείου Αγίου Θεοδώρου έχουν πρόσφατα ολοκληρωθεί.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Το πρόγραμμα περιλάμβανε την ανέγερση 4 νέων, υπερσύγχρονων αιθουσών διδασκαλίας, κουζίνας και δύο αποθηκών. Η περιοχή ανέγερσης του νέου κτηριακού συγκροτήματος επιλέχτηκε, με σκοπό μεταξύ άλλων, της αξιοποίησης της εκεί, υφιστάμενης αίθουσας.

Πέραν του νέου συγκροτήματος, έγινε σεισμική αναβάθμιση και ολική ανακαίνιση του παλιού/διατηρητέου κτηρίου, με την αξιοποίηση όλων των χώρων του και την δημιουργία γραφείων, αίθουσας υπολογιστών και άλλων αιθουσών, ενώ κατεδαφίστηκαν τα παλιά επικίνδυνα για τα παιδιά μας κτήρια.

Πέραν των πιο πάνω, δημιουργήθηκαν χώροι πρασίνου, τοπιοτεχνήθηκε μέρος της αυλής και δημιουργήθηκαν δύο κερκίδες σύμφωνα με τα πρότυπα ασφάλειας.

 

Ευχαριστούμε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας και τον ίδιο τον Υπουργό προσωπικά, καθώς και τους αρμόδιους λειτουργούς του.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις Τεχνικές Υπηρεσίες του εν λόγω υπουργείου και τον αγαπητό κ. Δημήτρη Αβρααμίδη που είχε την γενική επίβλεψη. Η εξαιρετική του δουλειά αποτυπώθηκε στο αποτέλεσμα.

Τέλος ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, την Πρόεδρο της Βουλής Annita Demetriou – Αννίτα Δημητρίου και όλους τους Βουλευτές Λ/κας για την αμέριστη στήριξη και βοήθεια.

 

 

Τα παιδιά μας όμως, είχαν ένα όνειρο, ένα όνειρο που είχαμε και εμείς όταν ήμασταν μικροί. Το γήπεδο ποδοσφαίρου να έχει γρασίδι. Ο Σύνδεσμος Γονέων με στοχοπροσήλωση, αφοσίωση και σκληρή δουλειά, έθεσε τον μακροπρόθεσμο στόχο της πενταετίας: Να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους και να τοποθετήσει συνθετικό χλοοτάπητα στο γήπεδο. Ανέλαβε να φέρει εις πέρας αυτό το μεγάλο φορτίο…Να υλοποιήσει το όνειρο όλων των παιδιών, όλων των ηλικιών.

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιάς μας όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου που θα χαρούν και θα απολαύσουν τα παιδιά μας. Αυτός ο Σύνδεσμος έχει γίνει, δικαίως, ο αγαπημένος των παιδιών. Με συγκίνηση βλέπουμε γονείς να αγωνίζονται με τα παιδιά τους και να παίζουν ποδόσφαιρο της αλάνας, που ως γνωστών δημιουργεί τις πιο όμορφες και αξέχαστες αναμνήσεις.

 

 

 

 

Η δεύτερη φάση θα ολοκληρωθεί με την μετεξέλιξη των κτηρίων της πρώην συνεργατικής και των βοηθητικών τους χώρων, σε ένα υπερσύγχρονο Πολυδύναμο Κέντρο το οποίο θα συμβάλει υποστηρικτικά και στις ανάγκες των παιδιών μας. Έχουν ετοιμαστεί τα αρχιτεκτονικά σχέδια και έχει κατατεθεί αίτηση στην πολεοδομία, ενώ έχει εξασφαλιστεί και η απαραίτητη χρηματοδότηση ύψους κοντά στις 400,000 ευρώ.

Όλοι μαζί, με σεμνότητα, ταπεινότητα και σκληρή δουλειά, κάνουμε το χωριό μας “Πρότυπο Κοινότητας”.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »