Uncategorized

Όλοι στο πλευρό του μικρού Αντώνη, όλοι μαζί μπορούμε

Είναι μόλις 22 μηνών και δίνει την μεγαλύτερη μάχη που θα μπορούσε να δώσει ο καθένας μας. Ο μικρός Αντώνης, η ιστορία του οποίου έχει συγκλονίσει το παγκύπριο, τον πέμπτο μόλις μήνα της ζωής του διαγνώστηκε με τη νόσο Νωτιαίας Μυικής Ατροφίας και σήμερα όλοι εμείς καλούμαστε να σταθούμε στο πλευρό του, στηρίζοντας τον στον μεγαλύτερο αγώνα που δίνει για να κερδίσει τη μάχη με τη ζωή.
Ο μικρός Αντώνης χρειάζεται να μεταφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ώστε να λάβει τη θεραπεία που χρειάζεται. Μια θεραπεία, η οποία ουσιαστικά «διορθώνει τη βλάβη» που δημιουργεί αυτή η νόσος και η οποία κοστίζει περίπου 2,000,000 δολάρια. Οι γονείς του μικρού Αντώνη ξεκίνησαν μια εκστρατεία για να μαζέψουν αυτά τα λεφτά και να μπορέσουν να μεταβούν στις ΗΠΑ.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Η περιπέτεια της υγείας του μικρού Αντώνη ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2018, όταν εισήχθη στο Μακάρειο Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, όπως εξιστορούν στον REPORTER οι γονείς του, Χρίστος Ανδρέου και Χαρά Θωμά.

«Τότε διαγνώστηκε με τη νόσο της Νωτιαίας Μυικής Ατροφίας τύπου 1, μια σπάνια, εκφυλιστική και καταληκτική νόσο. Στον πέμπτο μήνα της ζωής του. Τώρα είναι 22 μηνών και υπάρχει βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του, αφού ξεκίνησε το μοναδικό διαθέσιμο φάρμακο που υπήρχε στην Κύπρο. Το φάρμακο αυτό αντικαθιστά την πρωτεΐνη που λείπει για τον Αντώνη», αναφέρει ο πατέρας του μικρού Αντώνη.

Ωστόσο, όπως σημειώνει, η εξέλιξη της υγείας του είναι πολύ αργή, καθώς το φάρμακο δεν δρα άμεσα στο αναπνευστικό πρόβλημα.
«Ο Αντώνης, με τη βοήθεια του φαρμάκου αυτού, έχει βελτιώσει την κατάσταση στα άκρα του και πλέον έχει κερδίσει την κίνηση στα χέρια και στα πόδια, που είχαν παραλύσει. Το πρόβλημα με το αναπνευστικό του σύστημα, όμως, είναι σοβαρό. Είναι σε πολύ λεπτές ισορροπίες και σε περίπτωση κάποιας επιπλοκής ή λοίμωξης του αναπνευστικού, η ζωή του Αντώνη κινδυνεύει άμεσα».

Η θεραπεία στις ΗΠΑ και ο μαραθώνιος…
Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής φέγγει το φως της ελπίδας για τον Αντώνη, όπου έχει αναπτυχθεί μια θεραπεία που μπορεί να βελτιώσει άμεσα την κατάσταση της υγείας του.

«Είναι μια γονιδιακή θεραπεία, η οποία δεν αντιμετωπίζει απλά τη νόσο αλλά προοδευτικά τη θεραπεύει. Έχει εγκριθεί μόλις τον περασμένο Μάιο και κριτήριο είναι το παιδί να έχει συμπληρώσει μέχρι τα δύο χρόνια ζωής, δηλαδή να είναι μέχρι δύο χρόνων», σημειώνει ο πατέρας του μικρού Αντώνη.
Και κάπως έτσι ξεκινά ο μαραθώνιος για την οικογένεια, αφού ο Αντώνης τον Οκτώβριο συμπληρώνει το δεύτερο έτος της ηλικίας του, θέτοντας έτσι ένα χρονικό περιθώριο στην προσπάθειά τους, για να μαζέψουν το απαιτούμενο ποσό και να μεταβούν στην Αμερική για θεραπεία.

Η εκστρατεία στο Facebook, ο έρανος και η αγάπη του κόσμου
Το περασμένο Σάββατο, 10 Αυγούστου, ξεκίνησε η εκστρατεία για τη συλλογή των χρημάτων που απαιτούνται για τη μεταφορά του Αντώνη στις ΗΠΑ, έπειτα από την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών από το Υπουργείο Εσωτερικών.
«Την Παρασκευή, 9 Αυγούστου, είχαμε πάρει την άδεια για έρανο από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Σάββατο ξεκινήσαμε την προσπάθεια. Σκοπός του εράνου είναι να μαζέψουμε αυτό το αστρονομικό ποσό, μέχρι τον Οκτώβριο, για να μπορέσουμε να δώσουμε την θεραπεία στον Αντώνη», αναφέρει η μητέρα του μικρού, η οποία καλεί τον κόσμο να συνεισφέρει.

Όπως αναφέρουν και οι δύο γονείς του μικρού Αντώνη, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη και τόσο έντονη, που το μόνο που προλάβαιναν να κάνουν, ειδικά τις πρώτες ημέρες, ήταν να απαντούν στα τηλέφωνα.
«Δεν προλάβαμε ούτε να δούμε τους λογαριασμούς στην τράπεζα. Τόσο μεγάλη και απρόσμενη ήταν και είναι η ανταπόκριση του κόσμου και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας αγκάλιασε και μας στηρίζει. Παράλληλα, εμείς συνεχίζουμε και τις επαφές μας με εταιρείες και φορείς. Στέλνουμε επιστολές, κανονίζουμε ραντεβού, είμαστε σε ένα συνεχή αγώνα».

Δίπλα στην οικογένεια το Υπουργείο Υγείας
Όπως επισημαίνει ο πατέρας του μικρού, το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται δίπλα στην οικογένεια, παρέχοντας τους τον απαιτούμενο ιατρικό εξοπλισμό για να μπορεί ο μικρός Αντώνης να πορεύεται.
«Ο Αντώνης χρειάζεται αναπνευστήρα, αναπηρική καρέκλα για εξωτερική χρήση, αναπηρική καρέκλα για εσωτερική χρήση και πολλά άλλα, τα οποία στοιχίζουν αρκετά λεφτά. Αυτά μας τα παρέχει το Υπουργείο Υγείας και είμαστε ευγνώμονες για αυτό», υποδεικνύει ο Χρίστος Ανδρέου, ενώ η σύζυγος του θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι, «δεν είχαμε την απαίτηση να καταβάλει αυτό το τεράστιο ποσό το Υπουργείο. Βέβαια, εμείς θα έχουμε συνάντηση με τον υπουργό, για να τον ενημερώσουμε και να δούμε πως μπορεί το Υπουργείο να μας βοηθήσει».

Πως μπορεί να βοηθήσει το κοινό
Στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook για τον Αντώνη, «Για τον Αντώνη με αγάπη», ο κόσμος μπορεί να βρει τους διάφορους τρόπους που μπορεί να συνεισφέρει.
Ο κόσμος μπορεί να κάνει:
1)Online εισφορές μέσω PayPal http://www.meagapi.giatonantoni.com/
2) Εισφορές μέσω QuickPay Τράπεζας Κύπρου: 99938539
3) Τράπεζα Κύπρου
Όνομα Δικαιούχου: THOMA CHAR. GIA LOG. ANTONI ANDREOU
Αρ. Λογαριασμού : 357032169908
IBAN : CY10 0020 0195 0000 3570 3216 9908
BIC/SWIFT: BCYPCY2N
4) Ελληνική Τράπεζα
Όνομα Δικαιούχου: THOMA CHARALAMBIA FOR ANDREOU ANTON
Αρ. Λογαριασμού : 1051087619801
IBAN : CY44 0050 0105 0001 0510 8761 9801
BIC/SWIFT: HEBACY2
reporter

Σχετικά νέα

X
Translate »