Γενικά

Όλο το Δημόσιο σε μια οθόνη: Έρχεται νέα κυβερνητική ιστοσελίδα με 600 υπηρεσίες

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Στη συνένωση όλων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχει το κράτος προς τους πολίτες, αναφορικά με αιτήσεις, επιδόματα, βοηθήματα και έκδοση αδειών στοχεύει το Υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας. Η πρωτοποριακή ηλεκτρονική Πύλη θα ονομάζεται GOV.CY στα πρότυπα της ήδη επιτυχημένης ιστοσελίδας της βρετανικής κυβέρνησης COV.UK από την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία αντλεί πληροφόρηση και τεχνογνωσία, μέσω της αγορά υπηρεσίών.

“Πήραμε την υπηρεσία από τη Βρετανία που θεωρείται σήμερα η καλύτερη στην Ευρώπη, πήραμε υπηρεσίες από τους ανθρώπους εκεί μέσω διακρατικής συμγφωνίας της τάξης του 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκίνησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο και είμαστε στα μέσα της διαδρομής.”

Ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτιμίας Κυριάκος Κόκκινος ανέφερε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ότι οι χρήστες θα έχουν κοινό username και password για όλες τις υπηρεσίες.

“Οι κατηγορίες της ιστοσελίδας θα είναι ανά θεματική ενότητα και όχι κατά Υπουργείο. Για παράδειγμα θα υπάρχει κατηγορία Υγεία που θα έχει τα επιδόματα και όχι μόνο.”

Στο σύνολο τους, οι διαδραστικές διαδικασίες μεταξύ πολίτη και κράτους ανέρχονται σε 500-600, ωστόσο δεν θα είναι όλες διαθέσιμες από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ιστοσελίδας.

“Αυτή τη στιγμή έχουμε 100 διαθέσιμες μέσω διαδικτύου και φέτος θα δώσουμε άλλες 130, συνεχίζουμε αυτό το ταξίδι.”

Από την ηλεκτρονική Πύλη θα μπορούν να εκδίδονται και να καταχωρούνται όλα τα συνηθισμένα έγγραφα που αφορούν στους πολίτες όπως ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια οδηγού και πιστοποιητικό γέννησης.

“Για να μπορεί να τα επιδικνύει από το κινητό του τηλέφωνο και να μην θέλει κάθε φορά να τα βρεί. Θα είναι σε ένα ασφαλές περιβάλλον και είμαστε καθοδόν για να συνεργαστούμε με ευρωπαϊκό κράτος για αυτό.”

Σχετικά νέα

X
Translate »