Breaking News

Going out

Όλα όσα θα ζήσουμε στο 4ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων

Η Αθηνέου αποτελεί τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό με μία πλούσια παράδοση

Η Αθηένου είναι έτοιμη να σας υποδεχθεί για τέταρτη φορά στο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα μπορείτε να δοκιμάστε: το αυθεντικό παραδοσιακό αθηενίτικο ψωμί, αθηενίτικα λουκούμια, γαλακτοκομικά προϊόντα, ξηρούς καρπούς, πουργούρι, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, αβγά, παξιμάδια, μακαρόνια φτιαγμένα στο χέρι, ζιβανία, λικέρ και άλλες αθηενίτικες παραγωγές.

Παρακολουθήστε την παρασκευή χαλουμιού και ψωμιού με τον παραδοσιακό τρόπο. Γνωρίστε τους αθηενίτες εκθέτες και αγοράστε τα προϊόντα τους. Το πρωινό, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να προγευματίσουν με αθηενίτικα προϊόντα και να εμπλακούν σε παιδικά εργαστήρια και δραστηριότητες.

Το 4ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή. Περισσότερες λεπτομέρειες για το αναλυτικό πρόγραμμα σύντομα.

 

Info
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο, Αθηένου, 11:00-23:00. Είσοδος ελεύθερη.

1

 

Ο Δήμος Αθηένου, η Πόλη Καλής Πρακτικής για τον Εθελοντισμό, μετά από 2 χρόνια ανάπαυλας λόγω της Πανδημίας του Κορωνοϊού, είναι έτοιμος και πάλι να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες και να τους  φιλοξενήσει στα πλαίσια του 4ουΠαγκύπριου Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο στην Αθηένου.

Το Φεστιβάλ θα αρχίσει στις 11 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 11το βράδυ. Θα περιλαμβάνει ποικίλες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και άλλες δραστηριότητες.Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να λάβουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια παραδοσιακής παρασκευής χαλουμιού, μακαρονιών, τραχανά, γλυκού αμυγδάλου, ψωμιού κ.α. και να γευτούν πολλά αθηενίτικα προϊόντα. Τα διάφορα βιωματικά εργαστήρια θα ξεκινήσουν από το πρωί και θα συνεχίσουν μέχρι το βράδυ.

Πολλοί Αθηενίτες παραγωγοί θα βρίσκονται στους χώρους του Κωνσταντίνειου Πάρκου από τις 11 π.μ. ως τις 11 μ.μ. και θα προσφέρουν στους επισκέπτες γνήσια Αθηενίτικα Προϊόντα για δοκιμή, ενώ όσοι επιθυμούν θα μπορούν να τα προμηθεύονται επί τόπου.Το κέρασμα από αθηενίτικες γεύσεις θα είναι πλούσιο.

Στις 11π.μ.θα γίνει δωρεάν προσφορά παραδοσιακού υγιεινού Αθηενίτικου προγεύματος για παιδιά και με συμβουλές από ειδικό διατροφολόγο, ενώ θα υπάρξουν και άλλες δράσεις για παιδιά. Το LOVEFMθα μεταδώσει ζωντανά με Livelin kαπό τις 11π.μ. ως τις 1 μ.μ. με τη Χριστιάνα Αρτεμίου και τη Σοφία Πρωίμου,ενώ ο γνωστός σεφ Σταυρής Γεωργίου θα φτιάχνει για τους επισκέπτες παστέλι και λουκουμά χαλούμι με τραχανά από τις 4 ως τις 5μ.μ. στον χώρο του Φεστιβάλ.

Από τις 2 ως τις 4 μ.μ. ο ταλαντούχος Αθηενίτης παρουσιαστής Ανδρέας Χαρής θα ψυχαγωγεί το κοινό με παρουσίαση του Φεστιβάλ και των παραγωγών, ενώ αργότερα τη σκυτάλη θα πάρει η γνωστή Αθηενίτισσα ηθοποιός και παραγωγός Χριστιάνα Αρτεμίου. Ο γνωστός Αθηενίτης DJ Mr BEATLE θα ψυχαγωγεί το κοινό με τις δικές του προτάσεις.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα παρουσιάζονται σε ειδικό περίπτερο οι δράσεις του Δήμου για τον Εθελοντισμό, στα πλαίσια και της συμμετοχής του ως επικεφαλής εταίρος στα Δίκτυα Μεταφοράς της Καλής του Πρακτικής για τον Εθελοντισμό σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, μέσα από τα Δίκτυα URBACT«Πόλεις Εθελοντισμού» και «Πόλεις Εθελοντισμού+».

Στις 7 μ.μ. θα αρχίσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς από τον ΠολιτιστικόΌμιλο ΡΕΑκαι θα συνεχίσει με χορούς από τον Πολιτιστικό Όμιλο Μάλλουρα και τον Δημοτικό Πολιτιστικό Όμιλο Αθηένου ,που θα εμπλουτίσουν χορευτικά το Φεστιβάλ ως τις8μ.μ.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, ο οποίος θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό μετά τις 8μ.μ.

Από τις 8:30ως τις 11μ.μ. το συγκρότημα «Φιλότιμο» θα διασκεδάζει τους επισκέπτες με μουσική συντροφιά με ένα πλούσιο ρεπερτόριο.

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσαντα προηγούμενα Φεστιβάλ, αναμένεται και φέτος χιλιάδες  επισκέπτες από όλη την Κύπρο, αλλά και το εξωτερικό, να επισκεφθούν το Φεστιβάλ.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους.

Σας περιμένουμε! Στην ΑΘΗΕΝΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΟΛΟΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ!!!

Χορηγοί του Φεστιβάλ το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το Υφυπουργείο Τουρισμού, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου και άλλοι.

Σχετικά νέα

X
Translate »