Πολιτιστικά

Όλα όσα θα δούμε στον Κατακλυσμό φέτος

Κατακλυσμός σημαίνει Λάρνακα! και μετά από δυο χρόνια απουσίας ο Κατακλυσμός επιστρέφει με την λαμπρότητα που του αρμόζει. Η Λάρνακα, ως ένθερμος υποστηρικτής της παράδοσης και πιστή στην υπόσχεση που δίνει για πάνω από 100 χρόνια, είναι έτοιμη να υποδεχθεί και φέτος τους χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιους και ξένους που θα την τιμήσουν με την παρουσία τους με αφορμή τους εορτασμούς του Κατακλυσμού.
Με γνώμονα την παράδοση ο Δήμος Λάρνακας διατηρώντας το υψηλό επίπεδο της Γιορτής, για έξι συνεχόμενες μέρες από την Παρασκευή 10 Ιουνίου μέχρι και την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διαγωνισμούς κυπριακής ποίησης, ερωτικών τραγουδιών, τσιαττιστών, αυλού, μπάλου και κυπριακών χορών. Οι πλανόδιοι πωλητές βρίσκονται ήδη στη θέση τους στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.
May be an image of 7 people, people sitting and indoor
Η έναρξη του Κατακλυσμού θα γίνει την Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 στις 8.00 μ.μ. με την Εναρκτήρια Παρέλαση στην οποία λαμβάνουν μέρος Πολιτιστικοί Όμιλοι, Χορευτικά Συγκροτήματα, Προσκόποι, Ναυτοπροσκόποι, Αεροπροσκόποι, Οδηγοί, Ναυτοδηγοί, Οδοιπόροι Αγάπης, το 298ον Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ζήνων, ο Ναυτικός Όμιλος συνοδευόμενοι από τη Φιλαρμονική Δήμου Λάρνακας και την Φιλαρμονική Αστυνομική Δύναμη Κύπρου. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και την επίτιμη καλεσμένη Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου.
May be an image of 8 people, people sitting, people standing and indoor
Με την ταυτόχρονη λειτουργία 2 εξέδρων, τόσο της Κεντρικής Εξέδρας παρά την Πλατεία Κίμωνος όσο και της Εξέδρας στην Πλατεία Ευρώπης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ποικίλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Λαϊκοί ποιητές, χορευτές και τραγουδιστές θα διαγωνιστούν, ενώ η σάτιρα, τα θεατρικά στιγμιότυπα και τα παιδικά προγράμματα θα έχουν τη τιμητική τους. Αναντίρρητα δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την μεγάλη αυτή Γιορτή και γνωστά ονόματα καλλιτεχνών από Κύπρο και Ελλάδα. Στην Κεντρική εξέδρα εκδηλώσεων θα δώσουν το παρόν τους μεταξύ άλλων, οι δημοφιλείς τραγουδιστές Πάολα, Ηλίας Βρετός, Σταύρος Κωνσταντίνου, Josephine και ο Πάνος Μουζουράκης.
Παράλληλα στο κηποθέατρο του Μεσαιωνικού Κάστρου Λάρνακας, θα φιλοξενηθεί το Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών – Καραγκιόζη.
May be an image of 12 people, people sitting and indoor
Στην Πλατεία Ευρώπης, σε ειδικά κατασκευασμένα περίπτερα, όπως και κάθε χρόνο θα παρουσιάζονται 13 παραδοσιακά κυπριακά επαγγέλματα με τεχνίτες να επεξηγούν την διαδικασία κατασκευής καρέκλων, βούρκας, καλαθιών, τατσιών κ.α.
Η Λάρνακα λόγω της προνομιακής της θέση ως παραλιακή πόλη, εντάσσει κάθε χρόνο στο πρόγραμμα του Κατακλυσμού ναυταθλητικά αγωνίσματα στην παραλία των Φοινικούδων όπως κανό- καγιάκ, ιστιοπλοϊκούς αγώνες και αγώνες σκαφών ανοικτής θαλάσσης. Επίσης διοργανώνονται κολυμβητικοί αγώνες που πραγματοποιούνται στο κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας. Παράλληλα με τα πιο πάνω διεξάγεται ο Διαγωνισμός Beach – Volley και στο ξενοδοχείο Golden Bay θα φιλοξενηθεί για ακόμα μια χρονιά το Σκακιστικό Τουρνουά Μπλιτζ.
Ο Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες Δήμου Λάρνακας, καθώς και όλες τις Δημοτικές Υπηρεσίες οι οποίες εργάζονται για την ομαλή διοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων.
Επίσης ευχαριστίες στους Φορείς που συνεργάζονται μαζί μας και ιδιαίτερες ευχαριστίες στο χορηγό επικοινωνίας Omega Chanel και 100.5 FM Δρόμος.
Η Γιορτή του Κατακλυσμού είναι μια λαϊκή έκφραση χαράς και αισιοδοξίας που συνδέεται με την έλευση του καλοκαιριού και την είσοδο σε μια εποχή ανεμελιάς και ανάπαυσης.

Σχετικά νέα

X
Translate »