Εκπαίδευση

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι νέοι φοιτητές των ΑΑΕΙ Κύπρου

Τις διαδικασίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν οι νέοι φοιτητές των ΑΑΕΙ Κύπρου, έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας, μετά και τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των Παγκυπρίων Εξετάσεων 2019.
Αναλυτικά όλα όσα πρέπει να ξέρετε:
ημειώνεται πως με τη σημερινή κατανομή, έχουν διατεθεί 2802 θέσεις, από τις οποίες 1753 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, 869 στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 94 στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο και 86 στις Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στους πιο πάνω αριθμούς θέσεων, συμπεριλαμβάνονται και οι υπεράριθμες θέσεις που έχουν προσφερθεί στους τελειόφοιτους και απόφοιτους Τεχνικών Σχολών και Εσπερινών Σχολείων.
Συγκεκριμένα, για το Παν. Κύπρου προσφέρθηκαν 28 υπεράριθμες θέσεις, για το ΤΕΠΑΚ 39 και για το ΑΞΙΚ 9.
Έχουν επίσης, παραχωρηθεί σε απόφοιτους Τεχνικών Σχολών, δύο θέσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΑΕΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας η Υπηρεσία Εξετάσεων θα εκδώσει εντός των ημερών ανακοίνωση για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων για τα ΑΑΕΙ της Ελλάδας. Η ανακοίνωση θα δημοσιευθεί τόσο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εξετάσεων, όσο και στον ημερήσιο Τύπο. Η κατανομή των θέσεων για τα Δημόσια ΑΑΕΙ της Ελλάδας, θα γίνει από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας περί τα τέλη Αυγούστου.

Διευκρινίζεται ότι η Υπηρεσία Εξετάσεων θα ανακοινώσει τον γενικό βαθμό κατάταξης κάθε υποψηφίου για τα ΑΑΕΙ της Ελλάδας στην ιστοσελίδα του ΥΠΠ εντός των επόμενων ημερών.

Επισημαίνεται ότι, κατά την υποβολή της αίτησής του για τα ΑΑΕΙ της Ελλάδας, ο κάθε υποψήφιος μπορεί να επιλέξει μέχρι δύο Επιστημονικά Πεδία.

 

ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΑΕΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 

Κενές θέσεις στα Δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου, οι οποίες δημιουργούνται μετά την κατανομή των θέσεων στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας, συμπληρώνονται με απόφαση της αρμόδιας Αρχής σε συνεννόηση με τα Δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου, τα οποία ανακοινώνουν και αναλαμβάνουν τις σχετικές διαδικασίες.

 

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΡΕΝΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΥΣ 

Οι άρρενες που εξασφάλισαν θέση στα Δημόσια ΑΑΕΙ της Κύπρου και δεν μπορούν να φοιτήσουν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων, θα πρέπει να προχωρήσουν σε κράτηση θέσης σύμφωνα με τις διαδικασίες που καθορίζουν τα ίδια τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα. Περαιτέρω οδηγίες για τους εισαγόμενους στα ΑΑΕΙ της Κύπρου παρατίθενται πιο κάτω.

Οι θέσεις των αρρένων στρατευσίμων, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν θέση στα Δημόσια ΑΑΕΙ της Ελλάδας μέσω των Παγκύπριων Εξετάσεων 2019, θα κρατηθούν από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας μέχρι την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

Σχετικά νέα

X
Translate »