Γενική Επικαιρότητα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ευλογιά των πιθήκων

«Πάτησε» Κύπρο η ευλογιά των πιθήκων, νέα αυτή παγκόσμια απειλή που ανάγκασε ήδη αρκετές χώρες να τεθούν σε καθεστώς επιφυλακής. Μετά από αρκετά κρούσματα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και τους θανάτους στην Ισπανία ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Κύπρο την Τρίτη (2/8) από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο αφορά άντρα ηλικίας 40 ετών με ιστορικό ταξιδιού και με κλινική συμπτωματολογία συμβατή με το νόσημα της ευλογιάς των πιθήκων.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Το περιστατικό εντοπίστηκε έπειτα από τη διενέργεια μοριακής εργαστηριακής εξέτασης από το μικροβιολογικό εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε εφαρμογή τα σχετικά πρωτόκολλα μεταφοράς και διαχείρισης ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών με το κρούσμα να νοσηλεύεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου αναφοράς (ΓΝ Λευκωσίας) για παρακολούθηση και περαιτέρω αξιολόγηση της κατάστασής του.

Στο μεταξύ άλλα δύο κρούσματα εντοπίστηκαν χθες Σάββατο. Πρόκειται για άντρες ηλικίας 20 και 30 χρόνων που αφίχθηκαν πρόσφατα στην Κύπρο, οι οποίοι νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου αναφοράς για παρακολούθηση και περαιτέρω αξιολόγηση της κατάστασης τους.

Το χρονικό της εμφάνισης της ευλογιάς των πιθήκων, τα χαρακτηριστικά της συμπτώματα, τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, η έλευση των εμβολίων και οι ελλείψεις φαρμάκων.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.

Σχετικά νέα

X
Translate »