Επιχειρήσεις

Όλα ανοιχτά για δημιουργία νέων σφαγείων στην Κοφίνου

Πηγή: reporter.com.cy
Το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών καθώς επίσης και Κύπριων επιχειρηματιών να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των σφαγείων στην Κύπρο γνωστοποίησε ο υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com
Μιλώντας στο πλαίσιο συνεδρίας της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής, ο κ. Καδής ανέφερε μια καλή επιλογή είναι η δημιουργία νέων αναπτυξεων στο χώρο που δραστηριοποιείτο μέχρι και το 2013 το σφαγείο στην Κοφίνου.
Ωστόσο, για την ώρα εμπόδιο αποτελεί η προσφυγή του σφαγείου Cypra εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, δικαστική απόφαση η οποία εκκρεμεί από το 2013. Με την εν λόγω προσφυγή, το γνωστό σφαγείο διεκδικεί  την καταβολή ποσού ύψους €23.560.181 ως ειδικές ζημιές από καθαρά διαφυγόντα κέρδη, με την απόφαση να αναμένεται σύντομα. Όπως ανέφερε ο κ. Καδής, μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο, το κράτος θα αξιοποιήσει το χώρο του σφαγείου Κοφίνου, προκειμένου να αναπτυχθεί εκεί επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2014 βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία εκκαθάρισης του Σφαγείου Κοφίνου.
Εξάλλου, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην απόφαση για αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα για έλεγχο των σφαγείων. Το ρόλο αυτό θα αναλάβουν ιδιώτες κτηνίατροι, γεγονός που θα διευρύνει το ωράριο λειτουργίας των σφαγείων.

Σχετικά νέα

X
Translate »