Περιβάλλον

Οικολόγοι: Λύματα σε περιοχή της Αραδίππου καταλήγουν στην Αλυκή της Λάρνακας

Με ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναφέρεται στο ζήτημα των λυμάτων σε περιοχή της Αραδίππου.

Ανακοίνωση

Η Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας του Κινήματος έγινε δέκτης καταγγελιών για περιβαλλοντικό πρόβλημα στην περιοχή της Αραδίππου.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου Αραδίππου, έχει εντοπιστεί μεγάλη ροή λυμάτων με άγνωστη πηγή προέλευσης, τα οποία καταλήγουν στις παρυφές της Αλυκής Λάρνακας πλησίον του τεμένους Χαλάν Σουλτάν Τεκκέ.

Αντιπροσωπεία της Επαρχιακής επισκέφθηκε το σημείο και διαπίστωσε το μέγεθος του προβλήματος και την ανυπολόγιστη ζημία για το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, καθώς σε όλη την πορεία του ρυακιού των λυμάτων, έχουν αναφυεί πυκνά καλάμια και διάφορα δέντρα, όπως ευκάλυπτοι, οι οποίοι έχουν ξηραθεί.

Παράλληλα, από τα λύματα έχει επηρεαστεί και υποβαθμιστεί η ποιότητα των υδάτων της Αλυκής χάνοντας την μοναδική οικολογική της αξία.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, με τη σειρά μας έχουμε αποστείλει επιστολή στο αρμόδιο Υπουργείο και στα αρμόδια τμήματα για να επέμβουν και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η ζημία στην περιοχή.

Σχετικά νέα

X
Translate »