Γενικά

“Οι νέοι στην Κύπρο χρειάζονται πρότυπα που να τους εμπνέουν”

Οι νέοι στην Κύπρο χρειάζονται πρότυπα που να τους εμπνέουν, ανέφερε σε ομιλία της στο Ελεύθερο Ζηνώνειο Πανεπιστήμιο, η τέως Πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλέα Χατζηστεφάνου-Παπαέλληνα.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «η ομιλία της κας. Παπαέλληνα έγινε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και μεταξύ άλλων μίλησε για τις αξίες του αθλητισμού στη ζωή μας. Έφερε πολλά παραδείγματα Κυπρίων αθλητών που συνθέτουν τις Ολυμπιακές αξίες της φιλίας, του σεβασμού και της αριστείας, μεταξύ των οποίων οι Ηρώ Μιτσίδου, Στέλιος Κυριακίδης, Παύλος Κοντίδης, Μάρκο Ράουφμαν και Καρολίνα Πελενδρίτου».

Η τέως Πρόεδρος του ΚΟΑ «αναφέρθηκε και στα προσφυγικά σωματεία και την αρωγή της Πολιτείας, ενώ μίλησε για τα ολυμπιακά ιδεώδη, τη φλόγα των ολυμπιακών αγώνων από την Αθήνα στην Κύπρο το 2004, αλλά και τις θυσίες των αθλητών μέχρι την επιβράβευση».

Πρόσθεσε πως «ο αθλητισμός καλλιεργεί σωματικές ικανότητες και δεξιότητες, αλλά και ψυχικές αρετές που συμπληρώνουν ισόρροπα την πνευματική κατάρτιση και καλλιέργεια του ανθρώπου για τη συγκρότησή του ως ενιαίας ψυχοσωματικής, πνευματικής και ηθικής προσωπικότητας. Μας προσφέρει διεξόδους από ψυχικά πλέγματα, θεραπεία από σωματικές αναπηρίες, εκτόνωση από εντάσεις και απαλλαγή από το άγχος» είπε.

Σημείωσε ακόμα ότι «ο αθλητισμός δημιουργεί ενδιαφέροντα και αναπτύσσει «ταλέντα», προσφέρει ψυχαγωγία σε αθλουμένους και φιλάθλους και τρόπους για επωφελή χρήση ελεύθερου χρόνου σε νέους και εργαζόμενους, πρότυπα συμπεριφοράς στο πρόσωπο των αθλητών για τους συνανθρώπους τους».

Στην εποχή μας, ανέφερε, «η έμφαση δεν είναι στον άνθρωπο ή στην αυτοβελτίωσή του, αλλά, αντίθετα, στη μονολιθική επιδίωξη συσσώρευσης όλο και περισσότερου πλούτου και άλλων υλικών αγαθών. Όμως ο άνθρωπος έχει έμφυτα μέσα του την αρμονία, το ρυθμό και την τάξη. Έχει προικιστεί με δυνάμεις δημιουργικές, με την ορμή για αυτοτελείωση» είπε και πρόσθεσε ότι «οι νέοι χρειάζονται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε υποδειγματικά πρότυπα που να τους εμπνέουν».

Αφού ανέφερε ότι «στη γλώσσα μας έχουμε μια σπουδαία λέξη που μας έχουν κληροδοτήσει οι πρόγονοι μας, δηλαδή τη λέξη «στίβος» εξήγησε πως «η συγκεκριμένη λέξη κυριολεκτικά αξιοποιείται από τους αθλητές και μεταφορικά από όλους τους αθλητές της ζωής”.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται πως «στη διάλεξη που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2022 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων βουλευτές και φοιτητές/τριες από διάφορες Σχολές του Πανεπιστημίου Κύπρου».

Σχετικά νέα

X
Translate »