Εκπαίδευση

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς Κ.Α έστειλαν το μήνυμα τους στους ιδιοκτήτες σκύλων για την υποχρέωση τους να μαζεύουν άμεσα τα περιττώματα των κατοικιδίων τους

“Tο μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα” Γκάντι Μαχάτμα
Μέσα στα πλαίσια των υποχρεώσεων μας λοιπόν οφείλουμε να διατηρούμε όχι μόνο το χώρο που ζουν τα σκυλάκια μας καθαρό αλλά και τους χώρους από τους οποίους πέρασαν.
Οι υπέροχοι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Δροσιας έχοντας την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση του Συνδέσμου γονέων, μαζί με τα παιδιά των τρίτων τάξεων του ΚΑ διοργάνωσαν πορεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την υποχρέωση των ιδιοκτητών σκύλων (βάσει του Νόμου) να μαζεύουν άμεσα τα περιττώματα των κατοικιδίων τους, όταν τα συνοδεύουν σε εξωτερικούς δημόσιους / κοινόχρηστους χώρους.
Τα παιδιά ετοίμασαν δικά τους συνθήματα και πανό, ενώ παράλληλα στάλθηκε ψήφισμα και ενημερωτικό υλικό στο Δημαρχείο της Λάρνακας και τοποθετήθηκε σε όλες τις γειτονικές Οικίες.
May be an image of 10 people, people standing and outdoors
Όταν αγαπάμε τους σκύλους μας οφείλουμε να τους φροντίζουμε και έχουμε υποχρέωση να συλλέγουμε τα Απορρίμματα τους απο τα πεζοδρόμια.
Καθημερινά τα παιδιά των σχολείων μας έρχονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο να λερώσουν τα παπούτσια τους ή την τσάντα τους με τα περιττώματα των σκύλων. Ήρθε η στιγμή αυτό το πρόβλημα να σταματήσει αφού τα ίδια τα παιδιά πλέον μαζί με δασκάλους και γονείς κάλεσαν τόσο τις γειτονικές οικίες όσο και το Δημαρχείο για τη λήψη μέτρων.
Συγχαρητήρια στην διευθύντρια κυρία Eleana Stylianou και στους δασκάλους μας του ΚΑ οι οποίοι με τις ενέργειες τους αυτές επιτυγχάνουν όχι μόνο την ευαισθητοποιήση των περιοίκων αλλά θέτουν και τα σωστά θεμέλια για τους αυριανούς ενήλικες, για τους αυριανούς πολίτες, αφού με δική
τους πρωτοβουλία ευαισθητοποίησαν και εκπαίδευσαν τα δικά μας παιδιά για σεβασμό στο περιβάλλον και στον συνάνθρωπο μας και δίδαξαν τι σημαίνει πραγματική αγάπη για τα ζώα.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:
May be an image of 9 people, child, people standing and outdoors
May be an image of 6 people, child, people standing and text that says "ΗΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΑΡΧΟΝΤΙ"
May be an image of 2 people, child, people standing and outdoors
May be an image of 1 person, standing and outdoors
May be an image of 1 person and outdoors
May be an image of 7 people, child, people standing, people sitting and outdoors
May be an image of 6 people, people standing and outdoors
May be an image of 2 people, child, people standing and text that says "Ποτέ χωρίς τα σακουλάκια μου!!"
May be an image of outdoors
May be an image of 2 people, child, people standing and outdoors
May be an image of 2 people, people standing and outdoors
May be an image of 2 people, child, people standing, outdoors and text that says "Ποτέ χωρίςτα Ho μου!! Ποτέ χωρίς τα σακουλάκια μου!!"

Σχετικά νέα

X
Translate »