Κοινωνικά

Οι «επίγειοι άγγελοι» που ζητάνε μόνο αποδοχή, στήριξη και αγάπη (Video)

Παιδιά χαρισματικά…  Παιδιά που με την διαφορετικότητα τους δείχνουν τον πλούτο της κοινωνίας… Παιδιά που μέσα από απλές καθημερινές στιγμές βρίσκουν την απόλυτη ευτυχία δίνοντάς σου τα καλύτερα μαθήματα ζωής. Σε κοιτάζουν γεμάτα χαρά, και ξεχειλίζουν από ανιδιοτελή αγάπη που στις μέρες μας σπανίζει. Δεν ζητάνε τίποτα περισσότερο από την αποδοχή, την στήριξη και την αγάπη… Εξάλλου όπως είπε και ο Κόνραντ Αντενάουερ «Όλοι ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό, αλλά δεν έχουμε όλοι τον ίδιο ορίζοντα…»
Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com
Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με πρωταγωνίστρια τη 18χρονη Νεφέλη, που δεν μπορεί να μιλήσει αλλά εκφράζεται μέσα από το τραγούδι, στάθηκε η αφορμή για να συναντήσουμε και να περάσουμε ένα όμορφο απόγευμα με τα παιδιά του συνδέσμου «Χάρισμα». Μια παρέα από χαρισματικά παιδιά με ειδικές ικανότητες ή όπως αποκαλούνται «επίγειοι άγγελοι». Η αγάπη τους για την μουσική, μέσα από την οποία εκφράζουν τα συναισθήματα τους, ήταν αυτή που τους ένωσε, που τους έφερε πιο κοντά, που τους έκανε μια οικογένεια, έτοιμη να σου δώσει την πιο ζεστή αγκαλιά.
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος «Χάρισμα» ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2016  από μια ομάδα γονιών, καλλιτεχνών και φίλων χαρισματικών παιδιών.  Ένας σύνδεσμος που αγκαλιάζει όλα τα παιδιά που στιγματισμένα δυστυχώς από την άγνοια και την αδιαφορία μιας μεγάλης μερίδας ανθρώπων και της ίδιας της κοινωνίας, δεν βρίσκουν τρόπο να εξωτερικεύσουν την ομορφιά του πολύχρωμου κόσμου που κρύβουν μέσα τους.
Απώτερος σκοπός του Συνδέσμου είναι να ενταχθούν πλήρως τα παιδιά με ειδικές ικανότητες στην κοινωνία, να τους δοθεί η ευκαιρία να προβάλουν το μεγάλο τους «χάρισμα» μέσα από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αποδοχής της διαφορετικότητας στο κοινωνικό σύνολο με την ελπίδα να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Άλλωστε, η αποδοχή της διαφορετικότητας, αποτελεί αληθινό δείγμα πολιτισμού.

Σχετικά νέα

X
Translate »