Αναπτυξιακά Έργα

Οι 3 οικιστικές και γραφειακές αναπτύξεις που εγκρίθηκαν το 2020 στην πόλη μας

Εφτά οικιστικές και γραφειακές αναπτύξεις έχουν λάβει την έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος από την αρχή του έτους και συνεχίζουν κανονικά τις ενέργειες τους για να υλοποιηθούν. Η ανάπτυξη των μεγάλων έργων στη Λεμεσό συνεχίζεται με τέσσερα νέα έργα ενώ δυναμική είναι και η παρουσία της Λάρνακας στον χάρτη των νέων έργων, με τρεις αναπτύξεις που προωθούνται στη πόλη. 
Δείτε τις αναπτύξεις που αφορούν την πόλη μας:
QII
Το QII είναι πολυώροφο κτήριο γραφείων που σχεδιάζεται να ανεγερθεί στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στην ενορία Αγίου Νικολάου. Θα αποτελείται από 15 ορόφους με δεκατρία γραφεία (1 γραφείο στον κάθε όροφο), καφετέρια/bar στο ισόγειο και το μεσοπάτωμα, καθώς και δύο επίπεδα υπογείων χώρων στάθμευσης και δύο μηχανολογικούς ορόφους. Θα έχει συνολικό ύψος ίσο με 63.60m. Το συνολικό εμβαδόν των υπό μελέτη τεμαχίων είναι 1125m2 και εκτιμάται ότι το κτήριο καλύπτει περίπου το 40% της έκτασης αυτής στο ισόγειο επίπεδο. Το υπόλοιπο εμβαδόν του έργου περιλαμβάνει τη ρυμοτομία, εξωτερικούς χώρους στάθμευσης, χώρο κοινοτικού εξοπλισμού και χώρους πρασίνου.

QIΙI
Το QIΙI θα είναι επίσης πολυώροφο κτήριο γραφείων και πάλι στην ενορία Αγίου Νικολάου. Θα αποτελείται από 12 ορόφους με έντεκα γραφεία (1 γραφείο στον κάθε όροφο), μεσοπάτωμα και μηχανολογικό όροφο, καθώς και δύο επίπεδα υπογείων χώρων στάθμευσης. Θα έχει συνολικό ύψος ίσο με 53.25m. Το συνολικό εμβαδόν των υπό μελέτη τεμαχίων είναι 955 m2 και εκτιμάται ότι το κτήριο καλύπτει περίπου το 25% της έκτασης αυτής στο ισόγειο επίπεδο. Το υπόλοιπο εμβαδόν περιλαμβάνει τη ρυμοτομία, εξωτερικούς χώρους στάθμευσης, χώρο κοινοτικού εξοπλισμού και χώρους πρασίνου.

NAOC PROJECT
Το NAOC PROJECT αφορά την κατασκευή δύο παρόμοιων πολυώροφων κτηρίων, του «Ποσειδώνα» και του «Απόλλωνα» (ύψους περίπου 46,5μ και 47,5μ), εντός της ενορίας Σκάλας, στην τοποθεσία «Παπουτσοσυκιές» στο νότιο άκρο της πόλης της Λάρνακας. Το κάθε κτήριο θα αποτελείται από 12 υπέργεια επίπεδα και οροφή, με δύο υπόγεια επίπεδα όπου θα διαμορφωθούν κυρίως χώροι στάθμευσης.
Τα δύο υπόγεια επίπεδα και τα πρώτα τρία επίπεδα, που προγραμματίζονται για εμπορική ανάπτυξη των δύο κτιρίων θα είναι ενιαία, ενώ από το τέταρτο επίπεδο και έπειτα, όπου θα αποτελούνται από οικιστικές αναπτύξεις τα δύο κτίρια θα διαχωρίζονται μεταξύ τους. Στο τρίτο επίπεδο των κτιρίων (ενιαίο) θα υπάρχει υπαίθρια κολυμβητική δεξαμενή.
Στον υπόγειο χώρο κάτω από τα δύο πολυώροφα κτίρια θα δημιουργηθεί ιδιωτικός χώρος στάθμευσης 32 θέσεων συνολικά (εκ των οποίων οι 6 θέσεις θα είναι για άτομα με ειδικές ανάγκες) αλλά και άλλοι βοηθητικοί χώροι. Η είσοδος στους χώρους στάθμευσης θα πραγματοποιείται μέσω δύο ανελκυστήρων αυτοκινήτων.

Σχετικά νέα

X
Translate »