ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Οδικές Εργασίες επηρεάζουν δρόμους στην Επαρχία Λάρνακας

Στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Κοφίνου, την περίοδο από 22/04/2024 μέχρι 31/05/2024, εκτός Κυριακών και αργιών, από τις 08:30 το πρωί μέχρι τις 15:00, θα διεξάγονται εργασίες για κόψιμο, μάζεμα και απομάκρυνση χόρτων, καθώς και το μάζεμα και απομάκρυνση άχρηστων αντικειμένων από τα ερείσματα και τα πρανή σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου και στις δύο κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένων και των κόμβων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, το έρεισμα του αυτοκινητόδρομου θα κλείνει τμηματικά και η τροχαία κίνηση θα παραμείνει στις λωρίδες κυκλοφορίας κανονικά χωρίς το έρεισμα.

Στην επαρχία Λάρνακας, σε τμήματα των αυτοκινητόδρομων Λάρνακας – Λευκωσίας, Λάρνακας – Αγίας Νάπας και Λάρνακας – Κοφίνου, την περίοδο 14/5/2024 – 27/5/2024, καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 08:30 – 15:00, θα διεξάγονται εργασίες συντήρησης στηθαίων ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η μια λωρίδα κυκλοφορίας σε μήκος 200μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στη Λάρνακα, σε λεωφόρους της πόλης, θα διεξάγονται εργασίες φροντίδας του πρασίνου και καθαρισμού, στις κεντρικές νησίδες των δρόμων, από τον Δήμο Λάρνακας, την περίοδο 24/4/2024 – 31/5/2024, μεταξύ των ωρών 08:30 – 17:00, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργιών. Οι εργασίες θα διεξάγονται κατά μήκος των Λεωφόρων Τάσου Παπαδόπουλου, Δημήτρη Χριστόφια, Αμμοχώστου, Σπύρου Κυπριανού, Αλεξάνδρου Παναγούλη, Στρατηγού Τιμάγια, Ανεξαρτησίας, Γιάννου Κρανιδιώτη, Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, Λεμεσού, Γεωργίου Χριστοδουλίδη, Ην. Πολιτειών Αμερικής, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αρτέμιδος και Τάσου Μητσόπουλου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνουν τμηματικά οι εφαπτόμενες λωρίδες κυκλοφορίας και από τις δύο κατευθύνσεις και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα.

Στην επαρχία Λάρνακας, την Παρασκευή 19/05/2023, αρχίζουν οι εργασίες ανακατασκευής του δρόμου Ορμήδεια – Ξυλοφάγου, οι οποίες θα διαρκέσουν για περίπου 12 μήνες, μέχρι τα τέλη Μαΐου 2024. Το Έργο αποτελεί βελτίωση τμήματος του υφιστάμενου δρόμου που συνδέει την κοινότητα Ορμήδειας με τον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας – Αμμοχώστου. Το τμήμα του υφιστάμενου δρόμου που βελτιώνεται, αρχίζει αμέσως μετά την έξοδο από την κατοικημένη περιοχή (κοντά στη συμβολή με την οδό Μενέλαου Λουντέμη) και τελειώνει στη συμβολή με τον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας – Αμμοχώστου.

Επίσης στην επαρχία Λάρνακας, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Έργου «Βελτίωση του Δρόμου Ορμήδειας – Ξυλοφάγου», από τις 28 Αυγούστου 2023 μέχρι τις 17 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιούνται εργασίες στην οδό Ανεξαρτησίας. Ο δρόμος θα είναι κλειστός για την κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις, από τη συμβολή με την οδό Μενέλαου Λουντέμη μέχρι τη συμβολή με τον παλαιό δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας-Αμμοχώστου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία θα διοχετεύεται σε υφιστάμενο παράλληλο δρόμο (παλαιό δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας-Αμμοχώστου). Η διακίνηση των οχημάτων και πεζών σε παρακείμενους δρόμους και ιδιοκτησίες θα γίνεται με τις ανάλογες τοπικές διευθετήσεις.

Στο Κίτι, στην επαρχία Λάρνακας, στη Λεωφόρο Μακαρίου, την περίοδο 7/5/024 – 4/6/2024, θα διεξάγονται εργασίες κατασκευής αποχετευτικού συστήματος, από ιδιωτική εταιρεία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείσει το τμήμα της Λεωφόρου Μακαρίου από τη συμβολή της με την οδό Άχνας μέχρι τη συμβολή της με την οδό Πειραιώς και από τις δύο κατευθύνσεις και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω παρακείμενων δρόμων.

Σε συνήθεις δρόμους στην επαρχία Λάρνακας, θα διεξάγονται εργασίες για κόψιμο, μάζεμα και απομάκρυνση χόρτων, καθώς και το μάζεμα και απομάκρυνση άχρηστων αντικειμένων, την περίοδο από 4/3/2024 μέχρι 28/6/2024, εκτός Κυριακών και αργιών, από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, το έρεισμα του δρόμου θα κλείνει τμηματικά και η τροχαία κίνηση θα παραμείνει στις λωρίδες κυκλοφορίας κανονικά χωρίς το έρεισμα.

Στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής της Φάσης 1 του Οδικού Δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, στο Μαρί, από τις 23 Μαρτίου 2023, στον δρόμο μεταξύ του υποσταθμού της ΑΗΚ και του ποταμού Βασιλικού στο Μαρί, βόρεια των εγκαταστάσεων του τσιμεντοποιείου, θα πραγματοποιούνται εργασίες κατασκευής συστήματος αποχέτευσης λυμάτων και η μία λωρίδα θα είναι κλειστή για την τροχαία κίνηση. Η τροχαία κίνηση θα ρυθμίζεται με φώτα τροχαίας. Η διακίνηση των οχημάτων και πεζών, σε παρακείμενους δρόμους και κατοικίες θα γίνεται με τις ανάλογες τοπικές διευθετήσεις.

Στην περιοχή Βασιλικού, από την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, διεξάγονται οι εργασίες τοποθέτησης περίφραξης στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τον Φεβρουάριο, 2025.

Σχετικά νέα

X
Translate »