Κοινωνία

Οδηγίες να επιδιορθωθεί άμεσα το σπίτι του ζεύγους που ζει με βρέφος σε παράγκα

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Εν έτει 2021 νεαρό ζευγάρι προσφύγων βρήκε καταφύγιο με το πεντάμηνο βρέφος του σε παράγκα στη θάλασσα. Η οικογένεια αναγκάστηκε να ξεσπιτωθεί την περασμένη εβδομάδα, όταν η στέγη του σπιτιού της στον Συνοικισμό Αυτοστέγασης Περβολιών, κατέρρευσε.

 

 

Φώτης Κατσαντώνης – Γραμ. Επιτροπής Προσφύγων Συνοικισμού Περβολιών
“Η οικογένεια στάθηκε τυχερή καθώς κατέρρευσε η στέγη στο σαλόνι του σπιτιού και όχι στην κρεβατοκάμαρα και συνεπώς δε θρηνήσαμε θύματα. Αυτή η οικογένεια τώρα μένει σε παράγκα.”

Η περίπτωση αυτή, αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί στον συνοικοσμό Περβολιών, όπου ακόμη 4 κατοικίες βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης.

 

 

Χρίστος Χριστόφιας – Αναπληρωτής Πρόεδρος Επιτροπής Προσφύγων
“Όχι απλώς έχουν κριθεί επικίνδυνες, αλλά έχουν τέτοιες ρωγμές που βλέπουν έξω από το σπίτι τους.”

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Προσφύγων, ο Φώτης Κατσαντώνης απηύθυνε έκκληση στις αρμόδεις υπηρεσίες όπως δράσουν έστω και την τελευταία στιγμή.

 

 

Φώτης Κατσαντώνης – Γραμ. Επιτροπής Προσφύγων Συνοικισμού Περβολιών
“Οι κάτοικίες αυτές ανεγέρθηκαν το 1978 με ακατάλληλα υλικά. Καταρρέουν στέγες, τοίχοι, λίωνουν τα σίδερα. Αν μας βρει ο χειμώνας σίγουρα θα θρηνήσουμε θύματα.”

 

 

Χρίστος Χριστόφιας – Αναπληρωτής Πρόεδρος Επιτροπής Προσφύγων
“Το επιστέγασμα είναι ένας Υπουργός, ο οποίος αντιμετωπίζει τους εκτοπισμένους περίπου ως επαίτες που ζητιανεύουν λίγη αξιοπρέπεια στην προσφυγιά τους.”

 

 

Νίκος Γεωργίου – Βουλευτής ΔΗΣΥ
“Στοχευμένη αύξηση στην παροχή βοήθειας και χορηγίας για την επιδιόρθωση και συντήρηση των κατοικιών στους συνοικισμούς αυτοστέγασης.”

Η συζήτηση για επιδιοθρωση των κατοικιών, οι οποίες να σημειωθεί ανήκουν στον Κηδεμόνα Διαχείρησης Τ/κ Περιουσιών, χρονολογείται από το 2018.

Οδηγίες στην Επαρχιακή Διοικηση Λάρνακας για άμεση επιδιόρθωση της κατοικίας του νεαρού ζευγαριού έδωσε η Επιτροπή Προσφύγων.

Το θέμα των καθυστερήσεων στην εξέταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνοικισμοί, θα τεθεί την ερχόμενη Τρίτη από την Επιτροπή Προσφύγων, στον Υπουργό Εσωτερικών.

Σχετικά νέα

X
Translate »