Εκπαίδευση

Οδηγία για να «σκίσουν» σελίδα από βιβλίο Αγγλικών και αντιδράσεις (ΦΩΤΟ)

Πηγή: sigmalive.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Αντιδράσεις έφερε από ομάδα εκπαιδευτικών,  η απόφαση για αφαίρεση σελίδας από το βιβλίο του μαθήματος των Αγγλικών της Β΄ Λυκείου.

 

Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί του μαθήματος έλαβαν ηλεκτρονικό μήνυμα ως κατεπείγον, στο οποίο ζητείτο από τους καθηγητές η αφαίρεση της σελίδας 36 του βιβλίου «Oxford Discover Futures 3, Workbook» δηλαδή –όπως αναφέρει η εγκύκλιος- να σχιστεί πριν δοθεί το βιβλίο στους μαθητές.

Η «επίμαχη» σελίδα περιέχει  αναφορές στον Τούρκο στρατιωτικό και πολίτικό Μουστάφα Κεμάλ Ατατούρκ με τίτλο: «Ο καλύτερος ήρωας της Τουρκίας» αλλά και κείμενο με τίτλο « Frida Kahlo και Diego Rivera: Οι ήρωες του καλλιτεχνικού κόσμου».

Με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ομάδα εκπαιδευτικών σημειώνουν πως η εγκύκλιος αφορά την αναφορά του βιβλίου στον Κεμάλ Ατατούρκ.
Δέκτης παραπόνων έγινε και η ηγεσία της συντεχνίας των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης ΟΕΛΜΕΚ, με τον πρόεδρο της οργάνωσης Κώστα Χατζησάββα  σχολιάζοντας το γεγονός στο SigmaLive να ζητά ενημέρωση από τον Υπουργό Παιδείας.

«Στη συνάντηση που θα έχουμε με τον Υπουργό Παιδείας τις επόμενες ημέρες θα ζητήσουμε εξηγήσεις για τους λόγους που οδήγησαν στην σχετική απόφαση. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με σκοπό να συζητήσουμε άλλα σοβαρά εκπαιδευτικά ζητήματα», είπε.

«Διαβεβαίωσα του συναδέλφους ότι θα υποβάλουμε ερωτήματα για την σχετική εγκύκλιο», ανέφερε τέλος ο κος Χατζησάββας.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »