Γενικά

ΟΑΥ: Κλήση σε γιατρούς και ενδεχόμενες διαγραφές για καταχρήσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Kαταχρήσεις και δηλώσεις που ξεφεύγουν από τα όρια της λογικής από πλευράς επαγγελματιών υγείας στο ΓεΣΥ, διαπιστώνει ο ΟΑΥ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, γιατρός να δηλώνει ότι σε ένα 24ωρο δούλεψε 26 ώρες.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Διευθυντής του ΟΑΥ Κωνσταντίνος Παναγίδης, ανέφερε ότι πρόκειται να αποσταλούν επιστολές στους γιατρούς ώστε να αναπτύξουν τις θέσεις τους και να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχεια. Ερωτηθείς αν οι ποινές είναι αποτρεπτικές, είπε ότι δεν υπάρχουν ποινές από μια απλή παρατήρηση ή πρόστιμο μέχρι και 30 χιλιάδων ευρώ, μέχρι και διαγραφής γιατρών από το σύστημα.

Επεσήμανε ότι ο Οργανισμός είναι αποφασισμένος εκεί που στοιχειοθετείται, να διαγράψει γιατρούς, αφού προτεραιότητα του είναι η προστασία του ΓεΣΥ.

Κληθείς να μιλήσει και για τις καταχρήσεις από πλευράς ασθενών είπε:

“Δικαιούχοι με το “έτσι θέλω” ή με το “επειδή πληρώνω δικαιούμαι και εγώ αποφασίζω τι υπηρεσίες θα λάβω”, αυτό απαγορεύεται και πρέπει να σεβαστούμε ότι το ΓεΣΥ είναι για όλους”

Και εξήγησε ότι δεν “περνούν” οι εκβιασμοί στους γιατρούς ότι αν δεν τους ικανοποιήσει θα αλλάξει γιατρό. Με αυτό τον τρόπο, όπως πρόσθεσε, παρανομούν και οι ασθενείς αλλά και οι γιατροί.

Στην περίπτωση της εντολής εξετάσεων από γιατρούς που δεν εμπίπτουν στο ΓεΣΥ, δηλαδή, αν κάποιος ασθενής εξετασθεί από ιδιώτη ενδοκρινολόγο (ειδικότητα που δεν βρίσκεται εντός ΓεΣΥ) και του δοθούν οδηγίες για εξετάσεις οι οποίες είναι εντός ΓεΣΥ, ο ασθενής πιθανώς να ζητήσει από τον προσωπικό του γιατρό να του γράψει τις εξετάσεις, ο κ. Παναγίδης ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για ρυθμίσεις.

Σχετικά νέα

X
Translate »