Γενικά

Ο ΟΚΥπΥ στέλνει καρδιολόγους στη Λάρνακα

Πηγή: philenews.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Με συνοπτικές διαδικασίες αλλά εντός των προνοιών της υφιστάμενης νομοθεσίας, προχωρά ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, ΟΚΥπΥ, στην πρόσληψη δύο καρδιολόγων, προκειμένου να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Γιατροί που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις θέσεις που κενώθηκαν απρόσμενα στη συγκεκριμένη κλινική, έχουν κληθεί σε συνεντεύξεις σήμερα Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020, και έτσι, σχεδόν άμεσα καλύπτεται το κενό που προκάλεσε αναστάτωση στην κλινική και κυρίως στους ασθενείς που περιθάλπονται εκεί.

Εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ χαρακτήρισε την αποχώρηση δύο γιατρών που πρόσφεραν υπηρεσίες στη συγκεκριμένη κλινική, ως «γεγονός που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε κλινική των κρατικών νοσοκομείων της Κύπρου. «Έδωσε παραίτηση ο διευθυντής της κλινικής και συνάμα, έδωσε παραίτηση ακόμη ένας γιατρός. Και τα δύο γεγονότα, συνέτειναν στο να μειωθεί η δύναμη της κλινικής, όμως δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια. Αμέσως ο ΟΚΥπΥ κίνησε τις διαδικασίες για κάλυψη του κενού με πρόσληψη νέων γιατρών. Στις 10 Αυγούστου (σήμερα) αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι συνεντεύξεις και έτσι προχωράμε άμεσα σε προσλήψεις γιατρών που χρειαζόμαστε. Συγχρόνως αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για να πληρωθεί η θέση του διευθυντή της κλινικής», ανέφερε στον «Φ» ο εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ.

Όπως παραδέχθηκε στη συνέχεια, αυτή τη στιγμή όντως υπάρχει ένα κενό στην κλινική, το οποίο θα διαρκέσει μερικές μέρες, όσο να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης άλλων γιατρών. «Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα όμως δεν αφήσαμε ασθενή χωρίς περίθαλψη και δεν ακυρώσαμε τη θεραπεία κανενός» τόνισε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΚΥπΥ, το πρόβλημα προέκυψε όταν ο διευθυντής της κλινικής ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να ιδιωτεύσει, κάτι που είναι δικαίωμα και προσωπική του υπόθεση.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, εναπόκειται στον γιατρό εάν θα μείνει ή όχι μετά από την απόφασή του να ιδιωτεύσει και ο λόγος είναι ότι πολλοί γιατροί έχουν συσσωρευμένη άδεια που πρέπει να λάβουν. «Ο ένας γιατρός που έδωσε παραίτηση, μετά από παράκληση της ιατρικής διευθύντριας αποφάσισε να μην αποχωρήσει άμεσα, ώστε να μην υπάρξει τεράστιο κενό» διευκρίνισε.

Σχετικά νέα

X
Translate »