Νέες Αφίξεις

Ο νέος πολυχώρος εκδηλώσεων που έρχεται στην Λάρνακα-Πού θα βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει

Πηγή: inbusiness.com.cy

Με ένα νέο πολυχώρο εκδηλώσεων θα εμπλουτιστεί η Λάρνακα και συγκεκριμένα ο Δήμος Αραδίππου.

Πρόκειται για προτεινόμενη ανάπτυξη με εκτιμώμενο κόστος 2 εκατ. ευρώ που πήρε ήδη το «πράσινο φως» από το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, η προτεινόμενη ανάπτυξη αφορά την κατασκευή και λειτουργία πολυχώρου εκδηλώσεων και κέντρου οργάνωσης κοινωνικών, εκπαιδευτικών και ελεύθερων δραστηριοτήτων που θα αποτελείται από ισόγειο κτήριο δεξιώσεων.

αναπτυξη

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τον κύριο του έργου, ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την ανέγερση κτηρίου με καταστήματα, καφετέρια και χώρο εκθέσεων, αίθουσα εκδηλώσεων, Εκκλησάκι αφιερωμένο στην Αγία Φωτού.

Τα τεμάχια ανάπτυξης του προτεινόμενου έργου εμπίπτουν σε ζώνη κατοικίας που επιτρέπονται έως τρεις όροφοι. Θα περιλαμβάνει επίσης 56 υπαίθριους χώρους στάθμευσης εκ των οποίων οι πέντε προορίζονται για ΑμεΑ.

Σημειώνεται ότι, εντός των τεμαχίων ανάπτυξης, υπάρχουν δύο εγκαταλειμμένα κτήρια εκ των οποίων το ένα θα κατεδαφιστεί και το άλλο προτείνεται να ανακαινιστεί και να χρησιμοποιηθεί.

αναπτυξη 2

Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα αποτελείται από το υφιστάμενο προς ανακαίνιση κτήριο ύψους 5,75 μέτρων, που θα περιλαμβάνει καταστήματα καφετέρια και χώρους υγιεινής, το νέο κτήριο που αποτελεί επέκταση του υφιστάμενου και θα αποτελέσει την αίθουσα δεξιώσεων ύψους 7 μέτρων και το Παρεκκλήσι της Αγίας Φωτούς ύψους 6,15μέτρων.

Η ανάπτυξη χωροθετείται περίπου 350 μέτρα νοτιοανατολικά του κυκλικού κόμβου Ριζοελιάς και 1,1χλμ δυτικά του οικιστικού πυρήνα του Δήμου Αραδίππου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν με την έκδοση όλων των απαραίτητων αδειών και θα ολοκληρωθούν περίπου 24 μήνες μετά.

αναπτυξη 3

Σχετικά νέα

X
Translate »