ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο κορυφαίος Τρικωμίτης: Kαθημερινά χύνεται αίμα στην προπόνηση

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Αντρέας Τρικωμίτης ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και συμμετείχε σε παγκόσμιας κλάσης αγώνες Τζούντο, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.
Είναι 14 φορές πρωταθλητής Κύπρου και πολλαπλές φορές πρωταθλητής αγώνων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τζούντο (IJF). Κέρδισε την 1η ζώνη του Τζούντο κάτω από την Ιαπωνική Ομοσπονδία Τζούντο το 2008 σε ηλικία 16 ετών και τώρα είναι κάτοχος τριών Dan κάτω από την IJF. Το 2012, ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου ξεκίνησε να σπουδάζει στο Manchester Metropolitan University από όπου αποφοίτησε το 2015. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου άρχισε να αγωνίζεται σε αγώνες MMA. Η εμπειρία και το ιστορικό του στο τζούντο διευκόλυνε τη μετάβασή του στο MMA και αποδείχτηκε η αποτελεσματική διάκριση του σε πολλές από τις μάχες του.

Όταν αγωνιζόταν σε ερασιτεχνικό επίπεδο, ήρθε αντιμέτωπος δύο φορές με το No.1 στην κατάταξη της Ευρώπης και το 2014 το Νο.2 στον κόσμο της Διεθνής ομοσπονδία MMA (IMMAF) σε μια μάχη όπου κέρδισε με εκπληκτικό τρόπο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είχε λάβει το βραβείο “αγώνα της βραδιάς” δύο φορές.
Έγινε Παγκόσμιας Κλάσης Πρωταθλητής Ερασιτεχνικού ΜΜΑ το 2016, κερδίζοντας τον τίτλο του μεγαλύτερου ερασιτεχνικού οργανισμού MMA εκείνης την εποχής. Το 2018 έγινε ο πρώτος αθλητής MMA από την Κύπρο και την Ελλάδα όπου αγωνίστηκε και κέρδισε στο Cage Warriors στα 77 κιλά που είναι κάτω από την αιγίδα του UFC.

Ο ανταγωνισμός του δείχνει καθαρά την αυθεντικότητά του. Αγωνίστηκε εναντίον αθλητών που τις πλείστες φορές ήταν πρωταθλητές στις μεικτές πολεμικές τέχνες πολύ πριν από αυτόν με πολύ περισσότερη εμπειρία. Εκτός από αυτό κέρδισε δυνατούς αντιπάλους από Σλοβακία, Αγγλία, Γαλλία, Αρμενία, Ιρλανδία σε αντίθεση με άλλους MMA μαχητές που αγωνίζονται με “αθλητές” χωρίς καμία εμπειρία ακόμη και σε μεγάλες διοργανώσεις, θέλοντας να αποδείξουν ότι και αυτοί έχουν αγωνιστεί στο MMA, παραπλανώντας τον απλό καθημερινό πολίτη. Αυτό είναι ένα πλέον φαινόμενο που αρχίζουμε να βλέπουμε πιο συχνά.
Μέσα στα επόμενα χρόνια κατάκτησε τον επαγγελματικό Τίτλο Ευρώπης εναντίον του Γάλλου Πρωταθλητή και τον Τίτλο των Βαλκανίων όπου κατάκτησε το 2019. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του μέχρι τώρα και όπου τον έχουμε δει να αγωνίζεται, διακρίνουμε ότι μετατράπηκε σε ένα άκρως επικίνδυνο αθλητή, μαχητή του MMA. Πραγματικά εδραιώθηκε σαν ένας πάρα πολύ ισχυρός αθλητής στην κατηγορία του. Είναι πλέον χωρίς καμία αμφιβολία η πιο αναγνωρισμένη και κυρίαρχη δύναμη στις Μειχτές Πολεμικές Τέχνες Κύπρου και Ελλάδας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην OMADA, ο Ανδρέας Τρικωμίτης, μίλησε για την ενασχόλησή του με το συγκεκριμένο άθλημα αλλά και για τις άγνωστες πτυχές του ΜΜΑ.
Εάν ήταν τ’ όνειρό του να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες, ο Ανδρέας Τρικωμίτης, ανέφερε: «επέλεξα Μεικτές πολεμικές τέχνες, γνωστές ως Μ.Μ.Α. (Μixed Martial Arts) όχι γιατί ήταν το όνειρο μου αλλά γιατί είναι ένα πολύ μαχητικό άθλημα που συμπεριλαμβάνει πολλά μαχητικά αθλήματα και πολεμικές τέχνες μαζί είναι ενδιαφέρον και συγκλονιστικό άθλημα. Όταν οι κανόνες του Judo άλλαξαν δεν θέλησα να αλλάξω τον τρόπο που πάλευα για τόσα χρόνια οπότε αποφάσισα να ακολουθήσω κάτι διαφορετικό. Όταν ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Αγγλία ξεκίνησαν και οι καθημερινές προπονήσεις μου σε σχολή Μεικτών πολεμικών τεχνών».

Κληθείς να σχολιάσει τις προπονήσεις που χρειάζεται στο εν λόγω άθλημα, ο Κύπριος πρωταθλητής, επεσήμανε ότι: «Σε αυτό που κάνω χρειάζεται σκληρή προπόνηση και πολλή πειθαρχία με πολλές στερήσεις. Επιπλέον χρειάζεται συγκεκριμένο αυστηρό πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και πολλή αυτοσυγκράτηση. Στην καθημερινότητα μου είναι επάναγκες να έχω συνέπεια και συνέχεια χωρίς να υπάρχει καθόλου περιθώριο για οποιουδήποτε είδους δικαιολογία. Κυριολεκτικά καθημερινά χύνεται αίμα στην προπόνηση γιατί προπονούμαι με αθλητές πολύ ψηλού επιπέδου».
Εάν πρόκειται για ένα επώδυνο άθλημα το ΜΜΑ, ο Ανδρέας Τρικωμίτης απάντησε πώς, «η ζωή ενός αθλητή πιστεύω είναι αρκετά απαιτητική και δύσκολη. Η πειθαρχία και η συνέπεια πρέπει να είναι καθημερινή. Όμως πιστεύω ότι το ταλέντο, η δύναμη ψυχής και η θέληση είναι προσόντα ανεκτίμητα σε αυτό το άθλημα».

Για τους προσωπικούς του στόχους, ο Κύπριος πρωταθλητής τόνισε ότι, «μελλοντικά σαν αθλητής θα ήθελα να αγωνιστώ στην μεγαλύτερη αυλαία M.M.A που είναι το UFC (Ultimate Fighting Championships) στην Αμερική».
Καταληκτικά, ο Ανδρέας Τρικωμίτης, έστειλε το δικό του μήνυμα σε αυτούς που αγαπούν την πάλη αλλά και το ΜΜΑ. «Ο αθλητισμός αδιαμφησβήτητα σου προσφέρει σωματική και ψυχική υγεία και σε κάνει πειθαρχημένο άτομο με αυτοπεποίθηση και συνέπεια. Μέσω του αθλητισμού μπορείς να κυνηγήσεις τα όνειρά σου».

Logo - Reporter

Σχετικά νέα

X
Translate »