Αθλητικά Νέα

Ο Φώτος Καλλίας μας μιλά για το νέο Tennis Club στη Λάρνακα (Video)

Της Αλεξάνδρας Παύλου

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Το όνομα του συνδέεται άρρηκτα τόσο με την ιστορία της Αντισφαίρισης στην Κύπρο, τόσο στο εξωτερικό. Ο Φώτος Καλλίας, ο τεννίστας πρωταθλητής Κύπρου, ξεκίνησε από την ηλικία των 7 χρόνων να ασχολείται με τοTennis, ενώ στα 12 του χρόνια ήταν ήδη Πρωταθλητής Κύπρου.

Ξεκίνησε την πορεία του και απογείωσε την καριέρα του, από τον ίδιο όμιλο, ενώ ήταν ο πρώτος Κύπριος τενίστας που κατάφερε να πάρει χορηγία από την Διεθνή Ομοσπονδία Tennis. Στα 16 του, ενώ είχε ήδη κερδίσει τη θέση του Πρωταθλητή Κύπρου, στην κατηγορία των ανδρών και μετακομίζει πλέον μόνιμα στο Βέλγιο, καταφέρνει και κερδίζει το πρώτο του επαγγελματικό πόντο ATP.

Στην ηλικία των 17, τερμάτισε 103ος παγκόσμια, ενώ στα 21 κέρδισε τα πρώτα του Futures.  Σε ολόκληρη την επαγγελματική του πορεία, κατάφερε να κερδίσει αγώνες απέναντι σε μεγάλα ονόματα Παγκόσμιας Εμβέλειας, όπως ο Lukas Lacko, o Albert Ramos, ο Martin Klizan και ο Pablo Andujar. Μαζί με τον Μάρκο Παγδατή, ο Φώτος Καλλίας, είναι οι μοναδικοί Κύπριοι επαγγελματίες τενίστες που κατάφεραν και έπαιξαν σε επίπεδο ATP Challenger και Tour Events μέχρι σήμερα.

Σήμερα, μας περιγράφει πως είναι η καριέρα του σε αυτό το στάδιο και μας μιλά για την αξία της διδασκαλίας του Tennis.

Τα νέα, υπερσύγχρονα γήπεδα στην πόλη μας, τις φιλοδοξίες και τα οράματα του για την αντισφαίριση στην Κύπρο. Ο Φώτος Καλλίας, σήμερα στο Larnaca Tennis Club, έχει αναλάβει την ανάδειξη νέων ταλέντων στην πόλη μας και την εδραίωση του αθλήματος για τα καλά, στην καθημερινότητα μας.

Δείτε πιο κάτω τα όσα λέει στο City of Larnaka σε μια όμορφη συνέντευξη στην Αλεξάνδρα Παύλου:

 

Σχετικά νέα

X
Translate »