Κοινωνία

Ο Δήμος Λάρνακας συμμετέχει και στηρίζει την Παγκόσμια Ήμερα Προωρότητας

Ο Δήμος Λάρνακας συμμετέχει και στηρίζει την Παγκόσμια Ήμερα Προωρότητας, η οποία έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 17 Νοεμβρίου.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Με αφορμή την ημέρα αυτή, το σιντριβάνι στον κυκλικό κόμβο παρά τα Προπύλαια του Παλαιού Γ.Σ.Ζ., από την Τετάρτη 16 μέχρι και την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 είναι φωταγωγημένο με μωβ χρώμα.

Η δράση αυτή γίνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα».

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση για την Προωρότητα, τις προκλήσεις και τις συνέπειες που τη συνοδεύουν, την πρόληψη, την αντιμετώπιση και τη βελτίωση της πρόγνωσης. Παράλληλα, η απόδοση τιμής στα πρόωρα νεογνά και στις οικογένειές τους αφού η προωρότητα αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα λόγω αύξησης των ποσοστών τις τελευταίες δεκαετίες. Σημειώνεται ότι ένα στα δέκα νεογέννητα είναι πρόωρο και η Κύπρος διατηρεί ιδιαίτερα ψηλά ποσοστά.

Ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» ιδρύθηκε το 2015 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός. Όραμα του η κτιριακή επέκταση και αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) στο Μακάριο Νοσοκομείο, στη βάση Ευρωπαϊκών και Διεθνών προδιαγραφών, έτσι ώστε το κάθε πρόωρο μωρό να έχει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή του.

Στις φωτογραφίες ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας και η Πρόεδρος του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα» κ. Έλενα Μεγαλέμου Τριανταφυλλίδη, κατά την φωταγώγηση του κυκλικού κόμβου του Παλαιού Γ.Σ.Ζ.

Σχετικά νέα

X
Translate »