ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Δήμος Λάρνακας προχωρεί σε αναδιαμόρφωση της περιοχής του Παττιχείου Πάρκου

Σε αναδιαμόρφωση – αναβάθμιση, πέραν της συντήρησης και εκμοντερνισμού των υφιστάμενων υποδομών και εγκαταστάσεων στη περιοχή του Παττίχειου Πάρκου προχωρεί ο Δήμος Λάρνακας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας «η αναβάθμιση στη περιοχή του συγκεκριμένου πάρκου, προβλέπει την προσθήκη ικανοποιητικού αριθμού χώρων στάθμευσης σε διάφορα σημεία, χώρους υγιεινής, μικρού αναψυκτήριου το οποίο θα ενοικιάζεται μέσω της διαδικασίας προσφορών, αθλητικές εγκαταστάσεις για δημιουργία ζώνης ενεργούς ψυχαγωγίας και αθλοπαιδιών με γήπεδα και συγκεκριμένα δύο γηπέδων αντισφαίρισης και δύο καλαθόσφαιρας».

Ακόμα, συνέχισε «θα τοποθετηθούν όργανα γυμναστικής, θα δημιουργηθεί μικρός ανοικτός χώρος εκδηλώσεων / εκθέσεων ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενεί μεταξύ άλλων μικρές εκδηλώσεις, εκθέσεις διάφορων καλλιτεχνών και προβολή ταινιών. Θα δημιουργηθεί ακόμα παιδότοπος, skate park, ενώ θα κατασκευαστεί και ένας κυκλικός πεζόδρομος/εξέδρα περιμετρικά του υφισταμένου Αμφιθεάτρου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βύρας είπε ότι «θα γίνει ανακατασκευή ή κατασκευή νέων παρατηρητηρίων πουλιών και χαρακτηριστικών μνημείων της περιοχής και δημιουργία άλλων σημείων ενδιαφέροντος όπως σιντριβανιών, τοποθέτηση αγαλμάτων και άλλων γλυπτών τα οποία βρίσκονται σε άλλα σημεία της πόλης και θα μεταφερθούν στο χώρο. Επίσης θα γίνει ουσιαστική ενίσχυση του πρασίνου με την φύτευση νέων δέντρων και φυτών και τη δημιουργία βοτανικού κήπου όπως φαίνεται και στην παρουσίαση τους μελετητή».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λάρνακας στα σχέδια προγραμματίζεται να γίνει «επιδιόρθωση της υφιστάμενης υποδομής και συγκεκριμένα των πεζοδρομίων και των εισόδων, αλλαγή των φωτιστικών της περιοχής με νέας τεχνολογίας LED αντιβανδαλιστικού τύπου, αλλαγή ή και ενίσχυση του αστικού εξοπλισμού και συντήρηση και αναδιαμόρφωση της περίφραξης. Επίσης προγραμματίζεται η τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης αν αυτό είναι επιτρεπτό σαν αποτρεπτικό παράγοντα βανδαλισμών».

Με την ολοκλήρωση του έργου, συνέχισε «το Παττίχειο Πάρκο θα καταστεί πλήρως προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες, πεζούς ποδηλάτες και ΑΜΕΑ ενώ θα υπάρχει ελεγχόμενη και περιορισμένη πρόσβαση οχημάτων για εξυπηρέτηση του Παττιχείου Αμφιθεάτρου (σκηνικά, προμήθειες κλπ)».

Στόχος του Δήμου Λάρνακας είπε ο Ανδρέας Βύρας είναι «με την ολοκλήρωση του, το συγκεκριμένο έργο να συμβάλει στη δημιουργία ενός φυσικού πάρκου πνεύμονα πρασίνου κοντά στο κέντρο της πόλης όπου θα υπάρχουν συνθήκες για άνετη και ασφαλή διακίνηση πεζών σε ένα φυσικό περιβάλλον”.

Με τον τρόπο αυτό, ανέφερε “οι δημότες και οι διάφοροι επισκέπτες θα μπορούν να περιφέρονται σε ένα φυσικό περιβάλλον, να ασκούνται, να παίζουν, να αναπαύονται στο αναψυκτήριο, να παρακολουθούν μικρές εκδηλώσεις, να παρακολουθούν τα αποδημητικά πουλιά από τα παρατηρητήρια, και να απολαμβάνουν την φυσική ομορφιά του Παττίχειου Πάρκου που αυτή τη στιγμή μένει ανεκμετάλλευτη».

Σχετικά νέα

X
Translate »