Γενικά

Ο Δήμος Λάρνακας απαντά για τα δημοσιεύματα για τα ψήλά κτίρια περι παράνομων απορρίψεων υγρών απόβλητων σε περιοχές λουομένων

Ο Δήμος Λάρνακας, σε σχέση με πρόσφατο δημοσίευμα στον Ημερήσιο Τύπο που αναφέρει  παράνομες απορρίψεις υγρών απόβλητων σε περιοχές λουομένων επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο σε καμία των περιπτώσεων  δεν δείχνει αναγαλλιασμένο και  ούτε συμπεριφέρεται χωρίς συναίσθηση των επιπτώσεων μπροστά στο κύμα αναπτύξεων στην πόλη.
Σε σχέση με την απόρριψη υπόγειων νερών στις θαλάσσιες περιοχές του Δήμου Λάρνακας, ο Δήμος έχει εκφράσει με αυστηρότητα στα αρμόδια Τμήματα ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτεί απόρριψη στη θάλασσα εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα επηρεασμού της ποιότητας του θαλάσσιου νερού ή της βιοποικιλότητας και του οικοσυστήματος της περιοχής.
Οι μέχρι τώρα εγκριθείσες άδειες για ψηλά κτίρια από την περιβαλλοντική αρχή αφορούν ένα κτίριο 22 ορόφων χωρίς υπόγειο, το οποίο δεν θα έχει υπόγεια νερά προς απόρριψη και ένα κτίριο επίσης 22 ορόφων με υπόγειο του οποίου η απόρριψη θα γίνεται πίσω στο υδροφόρο ορίζοντα σε τεμάχιο ίδιας ιδιοκτησίας που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.  Αρά σε καμία περίπτωση τα νερά αυτά δεν απορρίπτονται σε περιοχές λουομένων.
Την προηγούμενη εβδομάδα εξετάστηκαν στον Τμήμα Περιβάλλοντος οι περιβαλλοντικές μελέτες άλλων δυο κτιρίων που πρότειναν απόρριψη νερών στην παραλιακή περιοχή. Για τα εν λόγω κτίρια δεν έχει παρθεί καμία απόφαση ακόμη καθότι οι μελετητές καλούνται να υποβάλουν επιπλέον στοιχεία.
Επίσης, την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019, έγινε η πρώτη συνεδρία για την φέρουσα ικανότητα του κόλπου της Λάρνακας, σε σχέση με τη διάθεση υπογείων νερών στην θάλασσα, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου και μετάφεραν την  θέση του, όπως αυτή αναφέρεται πιο πάνω. Αναμένεται η συγγραφή πλαισίου αδειοδότησης σε σχέση με τα πιο πάνω θέματα.
Όσο αφορά το θέμα του υπεδάφους η διορισθείσα Ad – Hoc Επιτροπή έχει ετοιμάσει πλαίσιο αδειοδότησης για ψηλά κτίρια, το οποίο και αναμένει τη θεσμοθέτηση του από το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά ήδη ο Δήμος Λάρνακας ακολουθεί το πλαίσιο αυτό.
Πηγή: Philenews

Σχετικά νέα

X
Translate »