Περιβάλλον

Ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα URBAN GreenUP

Εγκρίθηκε η αίτηση του Δήμου Αθηένου για συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα URBAN GreenUP, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του Horizon 2020.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου αναφέρεται ότι στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη, εφαρμογή και αναπαράσταση αστικών σχεδίων επαναφοράς της φύσης σε ορισμένες ευρωπαϊκές και μη ευρωπαϊκές πόλεις εταίρους, με στόχο τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και τη διαχείριση των υδάτων, καθώς και την αύξηση της βιωσιμότητας στις πόλεις, μέσω καινοτόμων λύσεων βασισμένων στη φύση.

Το πρόγραμμα URBAN GreenUP ξεκίνησε με τρεις αρχικές πόλεις, τις Valladolid (Ισπανία), Liverpool (Ηνωμένο Βασίλειο) and Izmir (Τουρκία). Στη συνέχεια προστέθηκαν οι πόλεις Mantova (Ιταλία), Ludwigsburg (Γερμανία), Medellin (Κολομβία), Chengdu (Κίνα) και Binh Dinh-Quy Nhon (Βιετνάμ).

Ο Συντονιστής του Προγράμματος έστειλε πρόσκληση στον Δήμο Αθηένου για να συμμετέχει στο δίκτυο, υποστηρίζοντας την επέκταση της περιοχής ενδιαφέροντος γύρω από τις Φυσικές Λύσεις του Περιβάλλοντος και τα συναφή θέματα της έξυπνης πόλης.

Με τη συμμετοχή του ο Δήμος Αθηένου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα αποκτήσει εμπειρία και θα βοηθήσει στην επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων της περιοχής του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση όλα τα έξοδα του Δήμου Αθηένου από τη συμμετοχή του στο URBAN GreenUP καλύπτονται από το Πρόγραμμα.

Σχετικά νέα

X
Translate »