Πολιτιστικά

O Δήμος Αθηένου γιορτάζει την διεθνή ημέρα Μουσείων

Στα πλαίσια των εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, ο Δήμος Αθηένου και το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου, διοργανώνουν παιδική έκθεση με θέμα «Μουσειακά Εκθέματα μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Η έκθεση θα ανοίξει την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 στις 10:00 π.μ. Θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιουνίου και θα είναι ανοικτή από Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 8:00 ως τις 14:30 και την Παρασκευή 27 Μαΐου από τις 18:00 ως τις 19:30.

Με έργα τους συμμετέχουν παιδιά από τμήματα του Δημόσιου και Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Αθηένου και του Οικολογικού Νηπιαγωγείου Παιδική Πολιτεία Νάγια. Τα παιδιά με τις δασκάλες τους, αφού περιηγήθηκαν στο Μουσείο ζωντανά, αλλά και διαδικτυακά από τη σελίδα www.virtuallarnakaregion.com/KallinikeioMuseum/, διάλεξαν και «υιοθέτησαν» εκθέματα από την Αρχαιολογική Συλλογή και αφού εργάστηκαν με πολύ ζήλο και ενθουσιασμό, παρουσιάζουν τα εκθέματα που επέλεξαν μέσα από τη δική τους παιδική, δημιουργική ματιά.

Η έκθεση συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων που έχουν δημοσιευθεί από το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 24524002 και 24811370.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηένου.

Σχετικά νέα

X
Translate »