Αθλητικά Νέα

Ο άθλος 19χρονου Κυπρίου και το μνημείο πολιτικής υποκρισίας

«Ηλία Γεωργίου σε συγχαίρω. Το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισες πανάξια στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυμναστικής σε κατατάσσει στην ελίτ του αθλήματος σε όλο τον κόσμο. Σου εύχομαι πάντα επιτυχίες και να είσαι δυνατός για να κάνεις την χώρα μας περήφανη». Μήνυμα του Νίκου Αναστασιάδη για την σπουδαία επιτυχία ενός 19χρονου Κυπριόπουλου τον περασμένο Μάιο.
«Ο ΚΟΑ συγχαίρει θερμά τον αθλητή μας στη Γυμναστική Ηλία Γεωργίου για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής (μονόζυγο), που έγινε στην πόλη Gottbus της Γερμανίας». Χθεσινή ανακοίνωση του ΚΟΑ για τη νέα σπουδαία επιτυχία του 19χρονου Κυπριόπουλου (σ.σ. από προσφυγική οικογένεια).

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε δύο παραγράφους μέσα, συσσωρευμένο ένα ολάκερο βουνό πολιτικής υποκρισίας. Αυτή η οποία χαρακτηρίζει την συντριπτική πλειονότητα πολιτικών, ηγετών, αξιωματούχων, αρμοδίων και ομοσπονδιών σε αυτό το πολύπαθο νησί. Σπεύδει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμά του στο Twitter να συγχαρεί τον σπουδαίο νεανία για την σπουδαία επιτυχία του! Επειδή τίμησε τα χρώματα της μικρής μας πατρίδας! Επειδή ανέβασε τη σημαία μας στην τρίτη θέση παγκοσμίως! Σπεύδει και ο αρμόδιος για τον αθλητισμό οργανισμός, έξι μήνες μετά την προηγούμενη επιτυχία, να συγχαρεί κι αυτός τον σπουδαίο νέο μας για την ακόμη σπουδαιότερη επιτυχία του. Να ανεβάσει την μικρή μας πατρίδα ακόμη ψηλότερα στο παγκόσμιο βάθρο.

Αξίζει, αγαπητοί φίλοι, να διαβάσετε την ιστορία του σπουδαίου Ηλία Γεωργίου για να αντιληφθείτε το μέγεθος της υποκρισίας των πολιτικών και των… αρμοδίων. Για να φρίξετε για τα φύκια τα οποία σας πουλάνε για μεταξωτές κορδέλες. Για την ατυχία σας να σας διοικούν τέτοιοι πολιτικοί και τέτοιοι… αρμόδιοι.

Λοιπόν, ο Ηλίας Γεωργίου σε συνέντευξή του στον «Φ» τον περασμένο Ιούνιο, λίγο μετά την μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυμναστικής, εξέφρασε το παράπονό του ότι προπονείται σε μια τρύπα κάτω από τις κερκίδες του Κίτιον. Μια υποτυπώδη αίθουσα, όπου ούτε καν τα έξι όργανα στα οποία συμμετέχει στους αγώνες γυμναστικής δεν διαθέτει (έχουν μόνο τέσσερα από αυτά). Τα όργανα που διαθέτουν είναι ηλικίας 25-30 χρόνων και φθαρμένα, που θα μπορούσαν να αποτελούν μουσειακά εκθέματα. Ενώ δεν υπάρχουν στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας των αθλητών, όπως εξηγούσε ο προπονητής του. Γι’ αυτό, μερικές φορές, αναγκάζονται να πηγαίνουν στη Λευκωσία για προπόνηση.

Σε άλλη συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ τον περασμένο Μάιο, ο προπονητής του εξηγούσε ότι έχουν από το 2012 (!!!) υποβάλει αίτημα τόσο στο υπουργείο παιδείας όσο και στο Δήμο Λάρνακας για κατασκευή μιας αίθουσας της προκοπής για να προπονείται τόσο ο συγκεκριμένος αθλητής όσο και άλλοι στη Λάρνακα. Στη συνέντευξή του στον «Φ» ο Ηλίας, έστελνε το μήνυμα προσωπικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι το μόνο πράγμα που θέλει είναι μια αξιοπρεπή αίθουσα προπόνησης ώστε να μην έχει τραυματισμούς (έχει αρκετούς) εξαιτίας του ακατάλληλου χώρου. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Και δεν είναι μόνο αυτά, που αποδεικνύουν την απέραντη υποκρισία. Ο 19χρονος σήμερα Ηλίας είχε φροντίσει από πολύ προηγουμένως να στείλει ηχηρά μηνύματα στην Πολιτεία για το σπουδαίο ταλέντο του. Το 2016, στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα μέσα στην Τουρκία, κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, τρία αργυρά μετάλλια στο σύνθετο ατομικό, στο δίζυγο και στο μονόζυγο και ένα χάλκινο στον πλάγιο ίππο. Την ίδια χρονιά, στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων, κατέκτησε τέσσερα χρυσά μετάλλια, στο σύνθετο ατομικό, στο ομαδικό εδάφους (ειδικά στο συγκεκριμένο αγώνισμα δεν έχει χώρο να προπονηθεί), στον πλάγιο ίππο και στους κρίκους και δύο αργυρά στο άλμα και στο μονόζυγο.

Στεντόρειο το μήνυμα για το σπουδαίο ταλέντο του που έστειλε το 2016 ο Ηλίας. Δεν έφτασε ποτέ όμως στα αφτιά των αξιωματούχων και των αρμοδίων. Οι άθλιες συνθήκες στις οποίες τον άφησαν να προπονείται αποτελούν μιαν εξόφθαλμη αντίθεση της λάμψης των μεταλλίων που κέρδιζε με μοναδικό όπλο το πάθος, την ψυχική του δύναμη και την επιμονή του προπονητή του.

Τώρα, το ηχηρό μήνυμα το μετέτρεψε σε ωρυγή! Ένα χάλκινο και ένα αργυρό μετάλλιο σε Παγκόσμια Κύπελλα είναι άθλος. Τώρα σπεύδουν να τον συγχαρούν. Τώρα, που βρίσκεται στον προθάλαμο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ο ΚΟΑ στη χθεσινή του ανακοίνωση σπεύδει να αναφέρει ότι «κάνει έντονες προσπάθειες για δημιουργία νέου χώρου προπόνησης και αντικατάσταση οργάνων γυμναστικής». Διότι φανταστήκατε να κάνει το θαύμα ο νεαρός και να εξασφαλίσει κανένα μετάλλιο; Να του πάρουν οι Ιάπωνες συνέντευξη και να τους δείξει πού προπονείται τόσα χρόνια; Θα γελάσει (ή μήπως θα κλάψει;) και το παρδαλό κατσίκι.

Πού ήσασταν τόσα χρόνια να φτιάξετε ένα χώρο προπόνησης και να αντικαταστήσετε τα όργανα γυμναστικής; Γιατί δεν καταβάλατε «έντονες» προσπάθειες από τον περασμένο Μάιο; Πού ήσουν, Νίκο Αναστασιάδη, που του γράφεις μήνυμα ότι η επιτυχία του τον κατατάσσει στην ελίτ του αθλήματος στον κόσμο, να ενεργούσες (αφού σου έστειλε προσωπικά μήνυμα) ώστε να τον έβγαζες από τον πάτο στον οποίο τον καταδικάσατε να προπονείται;

Αυτή είναι, όμως, η Κύπρος. Αυτοί και οι αξιωματούχοι και οι αρμόδιοί της. Της επιφάνειας, της βιτρίνας, των εντυπώσεων. Στο έργο, στην αποτελεσματικότητα και στην ουσία μηδέν!

 

Σχετικά νέα

X
Translate »