Επιχειρήσεις

O Alpha στα “άδυτα” του Ενεργειακού Κέντρου Κύπρου στο Βασιλικό (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

Ο Αlpha σας παρουσιάζει το Ενεργειακό κέντρο της Κύπρου στο Βασιλικό. Με αφορμή τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της Πετρολίνα που θα τελεστούν αύριο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επιχειρούμε την ακτινογραφία της περιοχής, όπου φιλοξενούνται εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας και της βιομηχανίας.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Στο ενεργειακό κέντρο βρίσκεται:

Ο Ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της ΑΗΚ,
Η Tσιμεντοποιία Βασιλικού,
Το Λιμάνι
Η Εταιρεία VTTV
Η Πετρολίνα και
Οι εταιρείες πετρελαιοειδών και υγραερίου που μεταφέρονται από τη Δεκέλεια στο Βασιλικό.

To 2009 το κράτος προχώρησε στην εκπόνηση του πρώτου χωροταξικού σχεδίου ανάπτυξης της περιοχής του Βασιλικού. Όμως, η ανακάλυψη του κοιτάσματος φυσικού αερίου “Αφροδίτη” το 2011 και η προοπτική ανακάλυψης επιπρόσθετων ποσοτήτων φυσικού αερίου, οδήγησαν στην ανάγκη επικαιροποίησης του χωροταξικού σχεδίου. Σε περίπτωση που οι ποσότητες φυσικού αερίου που θα ανακαλυφθούν μελλοντικά στην Κυπριακή ΑOZ φτάσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, μια από τις επιλογές που εξετάζεται για αξιοποίηση είναι η δημιουργία χερσαίου τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου. Στο χωροταξικό σχέδιο του υπουργείου για την ανάπτυξη του Ενεργειακού Κέντρου περιλαμβάνονται εισηγήσεις για την υιοθέτηση πολεοδομικών ζωνών για τη δημιουργία του τερματικού, σε περίπτωση που παρθεί τελικά αυτή η απόφαση. Η εισήγηση αφορά τη λειτουργεία του τερματικού σε 2 φάσεις. Ο Σταθμός να έχει αρχικά χώρο για ανάπτυξη μέχρι και τριών μονάδων υγροποίησης φυσικού αερίου ενώ σε περίπτωση που οι ποσότητες που ανακαλυφθούν ξεπεράσουν τα 20 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, να υπάρχει χώρος για ανάπτυξη ακόμα δυο επιπλέον μονάδων υγροποίησης. Δηλαδή η συνολική δυναμικότητα να φτάνει τις 5 μονάδες υγροποίησης.

BASILIKO

H ακτογραμμή του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού αρχίζει από τη θαλάσσια περιοχή στον κόλπο του Βασιλικού και φτάνει μέχρι τη ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης

ΓΙΑΝΝΟΣ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής VTS Vasiliko Terminal Services Ltd “Βλέπουμε την λιμενική εγκατάσταση της τσιμεντοποιίας Βασιλικού. Είναι ακριβώς εκεί που θα γίνει επέκταση του Λιμανιού Βασιλικού, θα χτιστεί μια μεγάλη προβλήτα η οποία θα μπορεί να εξυπηρετεί τις εταιρείες που θα δραστηριοποιούνται στον τομέα των υδρογονανθράκων. Σύμφωνα με τον υπουργό μεταφορών η επέκταση αναμένεται να ξεκινήσει το 2022”

Η εταιρεία VTS η οποία μας φιλοξένησε στα ρυμουλκά της δραστηριοποιείται στον τομέα των ναυτιλιακών υπηρεσιών, παρέχοντας υπηρεσίες ρυμούλκησης, πλοήγησης και πρόσδεσης πλοίων που έρχονται στο Βασιλικό για φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων

ΓΙΑΝΝΟΣ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής VTS Vasiliko Terminal Services Ltd “Η VTS προσφέρει υπηρεσίες ρυμούλκησης, παρέχουμε τα τελευταίας τεχνολογίας ρυμουλκά 80 τόνων και ένα που είναι 45 τόνων. Προσφέρουμε υπηρεσίες πλοήγησης με καταρτισμένους πλοηγούς”

Κάθε φορά που ένα πλοίο ολοκληρώνει τις εργασίες του και πρέπει να αποχωρήσει, οι πλοηγοί της εταιρείας επιβιβάζονται σε αυτό αναλαμβάνουν τη πλοήγηση του και με τις οδηγίες τους το πλοίο κάνει απόδεση και φεύγει

ΓΙΑΝΝΟΣ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής VTS Vasiliko Terminal Services Ltd “Έχουμε δει την επιβίβαση των πλοηγών μας πάνω στο πλοίο, προσεγγίζουν τα ρυμουλκά της εταιρείας μας για να μπορέσουν να ρυμουλκήσουν το πλοίο για να κάνει απόδεση και να φύγει”

BASILIKO

Το ίδιο γίνεται και όταν ένα πλοίο προσεγγίζει την προβλήτα για πρόσδεση, με σκοπό να εκφορτώσει το εμπόρευμα του. Παραμένει σε ένα καθορισμένο σημείο στη θαλάσσια περιοχή και οι πλοηγοί επιβιβάζονται σε αυτό για να το οδηγήσουν στην προβλήτα.

ΓΙΑΝΝΟΣ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ- Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής VTS Vasiliko Terminal Services Ltd “Βρισκόμαστε στην περιοχή του Αγκυροβολιού στο ζύγι. Κατευθυνόμαστε σε ένα από τα πλοία που είναι αγκυροβολημένο στο αγκυροβόλιο για να μεταφέρουμε τους πλοηγούς μας ώστε να το μεταφέρουν με ασφάλεια στην προβλήτα”

Η προβλήτα από την οποία εξυπηρετούνται τα πλοία για φορτοεκφορτώσεις ανήκει στην εταιρεία VTTV και μπορεί να εξυπηρετεί μέχρι και 4 δεξαμενόπλοια ταυτόχρονα.

ΓΙΑΝΝΟΣ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ- Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής VTS Vasiliko Terminal Services Ltd “Είναι μια προβλήτα που δραστηριοποιείται από το 2016, ίσως η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε στην Κυπριακή Δημοκρατία, διαθέτει 4 σημεία, αυτή που βλέπουμε τώρα είναι η 4. Η κάθε προβλήτα εξυπηρετεί διαφορετικά μεγέθη και είδη πλοίων.”

Στον Όμιλο της εταιρείας VTS ανήκει και η εταιρεία VSS EP η οποία ασχολείται αποκλειστικά με την αντιρρύπανση στη θάλασσα. Συγκεκριμένα, διαθέτει δύο εξειδικευμένα σκάφη και εξοπλισμό και είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή της ζητηθεί να ανταποκριθεί άμεσα.

ΓΙΑΝΝΟΣ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ-Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής VTS Vasiliko Terminal Services Ltd “Η VSS EP είναι ίσως η μοναδική εταιρεία που παρέχει αντιρρυπαντικές υπηρεσίες στη θάλασσα. Όλες οι λιμενικές εγκαταστάσεις, οι εγκαταστάσεις που ξεφορτώνουν φορτία πετρελαιοειδών δέχονται υπηρεσίες από την VSS EP”

BASILIKO

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου θυγατρική εταιρεία της ΔΕΦΑ και η διεθνής κοινοπραξία China Petroleum Pipeline Engineering, υπέγραψαν τη σύμβαση για τις υποδομές έλευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου. Το τερματικό θα περιλαμβάνει πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης του υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, προβλήτα για την πρόσδεση της πλωτής μονάδας, αγωγό επί της προβλήτας και άλλες σχετικές υποδομές. Το σημαντικό αυτό έργο που η αξία του φτάνει τα 290 εκατομμύρια ευρώ θα φιλοξενηθεί στο Ενεργειακό Κέντρο στο Βασιλικό.

ΓΙΑΝΝΟΣ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ-Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής VTS Vasiliko Terminal Services Ltd “Εδώ η συγκεκριμένη τσαμαδούρα είναι η υφιστάμενη υποδομή που χρησιμοποιείται από την ΑΗΚ για να ξεφορτώσει μαζούτ. Με τη νέα υποδομή ακριβώς σε αυτό το σημείο θα βρίσκεται μια προβλήτα στην οποία θα ελλιμενίζεται μόνιμα το FSRU και θα προμηθεύει την ΑΗΚ με Φυσικό Αέριο”

Η πλωτή μονάδα αποϋγροποίησης Φυσικού Αερίου που θα προμηθεύεται με φυσικό αέριο από πλοία και θα το στέλνει κατευθείαν στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμού Βασιλικού.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΜΟΔΡΟΜΟΣ – Πρόεδρος Δ.Σ ΑΗΚ “Το στάδιο κατασκευής του έργου σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου, εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου 24 μήνες, από τη μέρα που η ΕΤΥΦΑ θα δώσει οδηγίες στην κοινοπραξία να ξεκινήσει εργασίες. Το τερματικό έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση της κεφαλαιουχικής δαπάνης από την Ε.Ε.” 

Ο Ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της ΑΗΚ βρίσκεται στην περιοχή από το 1998. Η ανέγερση του σταθμού έγινε σε 4 φάσεις μεταξύ των ετών 1998 – 2012. To 2011 από τη φονική έκρηξη στη ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί, ο σταθμός της ΑΗΚ καταστράφηκε ολοσχερώς και ανοικοδομήθηκε εντός των επόμενων δύο ετών.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΜΟΔΟΡΜΟΣ – Πρόεδρος Δ.Σ ΑΗΚ “Η συνολική δυνατότητα του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού της ΑΗΚ είναι στα 1478 MW. O σταθμός του Βασιλικού παράγει το 63% της συνολικής ενέργειας, να αναφέρων ότι στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΑΗΚ εντάσσεται και η εγκατάσταση νέας μονάδας, με στόχο την πλήρη συμμόρφωση με τις οδηγίες της Ε.Ε. Ο προγραμματισμός είναι να είμαστε έτοιμοι εντός του 2020”

Στον Ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Βασιλικού, λειτουργεί μονάδα Αφαλάτωσης από το Φεβρουάριο του 2013 για παραγωγή πόσιμου νερού. Το νερό διατίθεται στο ΤΑΥ στα πλαίσια μακροχρόνιου συμβολαίου. Η μέγιστη δυνατότητα παραγωγής της μονάδας είναι στα 60.000 κυβικά μέτρα πόσιμου νερού την ημέρα.

BASILIKO

Το 2001 μετά από αίτημα του Δήμου Λάρνακας για μετακίνηση των πετρελαιοειδών από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας υπεγράφη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Δήμου για μετακίνηση τους στο Βασιλικό. Το 2014 το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την ίδρυση ενεργειακής και βιομηχανικής περιοχής σε καθορισμένο χώρο στο Βασιλικό, με σκοπό την παραχώρηση γης στις εταιρείες πετρελαιοειδών και υγραερίου για μετακίνηση τους από τη Λάρνακα. Τελικά το 2018 υπεγράφη και το μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης για μετακίνηση των εταιρειών σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Τα χρονοδιαγράμματα μέχρι στιγμής τηρούνται με τον Δήμαρχο Λάρνακας να εκφράζει την ικανοποίηση του.

ΑΝΤΡΕΑΣ ΒΥΡΑΣ – Δήμαρχος Λάρνακας “Αυτή η μέθοδος αποδίδει, τέθηκαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, οδικός χάρτης, τι κάνεις και πως το κάνεις και σήμερα είμαστε στο σημείο που 3 από τις 4 βρίσκονται στο Βασιλικό και η 4η αναμένεται να μετακινηθεί τον Απρίλιο.”

Οι δεξαμενές της Εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια που έχουν ήδη μεταφερθεί από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στο Βασιλικό, οι εργασίες προχωρούν κανονικά και το τερματικό αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο. Οι εταιρείες υγραερίου και ασφάλτου που βρίσκονται ακόμα στη Δεκέλεια. Με βάση το μνημόνιο που υπεγράφη αναμένεται να μετακινηθούν στο Βασιλικό μέχρι το τέλος του 2020

ΑΝΤΡΕΑΣ ΒΥΡΑΣ – Δήμαρχος Λάρνακας ΄”Οι δυο εταιρείες Ελληνικά Πετρέλαια και κοινοπραξία έχουν υποβάλει αίτηση για άδεια οικοδομής και αναμένεται εντός Ιανουαρίου το αργότερο Φεβρουάριο να δοθεί άδεια οικοδομής, υπήρχαν κάποια προβλήματα που ξεπεράστηκαν και ήδη η κοινοπραξία έχει αρχίσει τις χωματουργικές της εργασίες”

Η εταιρεία Πετρολίνα ήταν η πρώτη που μετέφερε σταδιακά τις εγκαταστάσεις της από την Λάρνακα στο Βασιλικό, πριν 17 χρόνια. Αρχικά ήρθε στην περιοχή με ενοικιαζόμενες δεξαμενές, στη συνέχεια τις αγόρασε και επέκτεινε τη δραστηριοποίηση της στην περιοχή με την ανέγερσή 4 επιπρόσθετων δεξαμενών. Σήμερα διαθέτει 18 δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαιοειδών.

ΝΤΙΝΟΣ ΛΕΥΚΑΡΙΤΗΣ – Διευθύνων Σύμβουλος PETROLINA “Η Πετρολίνα αυτή τη στιγμή διάθετει 113 χιλιάδες κυβικά σε 18 δεξαμενές σε όλα τα προϊόντα, έχει το θετικό να φιλοξενεί προϊόντα χαμηλά σε κατανάλωση λόγω των μικρών δεξαμενών που διαθέτει και αυτό είναι μοναδικό προτέρημα της Πετρολίνα. Στη Λάρνακα είχαμε 35 χιλιάδες κυβικά και σήμερα 115, που είναι το τριπλάσιο”

BASILIKO

Η Πετρολίνα βρίσκεται στη περιοχή του Βασιλικού από το 2004 σε ιδιόκτητο χώρο. Η εταιρεία έχει επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της οι οποίες είναι έτοιμες να εγκαινιαστούν

ΓΙΑΝΝΟΣ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ-Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής VTS Vasiliko Terminal Services Ltd “Όπως βλέπετε εδώ είναι η υποδομή της Πετρολίνα, είναι εδώ που θα εξυπηρετούνται οι μισές εταιρείες πετρελαιοειδών που έχουν μεταφερθεί από τη Δεκέλεια και οι άλλες από τη δυτική προβλήτα του Λιμανιού. Οι υπόλοιπες θα εξυπηρετούνται από την προβλήτα της VTTV”

Στη μέση του Ενεργειακού Κέντρου βρίσεκται η εταιρεία VTTV η οποία διαθέτει τερματικό αποθήκευσης πετρελαιοειδών χωρητικότητας 544 χιλιάδων κυβικών για προϊόντα όπως βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης και κηροζίνη αεροσκαφών. Η εταιρεία διαθέτει συνολικά 28 δεξαμενές με δικό τους σύστημα πυρόσβεσης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ-Διευθύνων Σύμβουλος VTTV VASILIKO LTD “Η εταιρεία μας προσφέρει υπηρεσίες μόνο, δεν έχει ιδιοκτησιακό καθεστώς των πετρελαιοειδών τα οποία φυλάγονται στις δεξαμενές μας, είναι υπηρεσίες όπως φόρτωση εκφόρτωση  βυτιοφόρων οχημάτων, πρόσμιξη στα πετρελαιοειδή και μπορούμε να κάνουμε υπηρεσίες όπως να μεταγγίσουμε καύσιμα από το ένα πλοίο στο άλλο”

Στις δεξαμενές της VTTV φυλάγεται αυτή τη στιγμή και η μεγαλύτερη ποσότητα αποθεμάτων πετρελαιοειδών της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά και τον τερματισμό λειτουργίας των διυλιστηρίων. Ο κυπριακός Οργανισμός Διαχείρισης αποθεμάτων έχει εξασφαλίσει πρόσφατα την απαραίτητη οικοδομική άδεια και αναμένεται να ξεκινήσει εργασίες κατασκευής του τερματικού του μέσα στο 2020

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ-Διευθύνων Σύμβουλος VTTV VASILIKO LTD “Οι πελάτες της vttv είναι 4 ειδών, εμπορευόμενοι που ασχολούνται με τη διεθνή αγορά, η τοπική αγορά, εταιρείες που μεταφέρθηκαν από τη Λάρνακα στο Βασιλικό, τα αποθέματα της Κυπριακή δημοκρατίας  που κατά μεγάλη ποσότητα από αυτά που υποδεικνύει η Ε.Ε φυλάγονται στην εταιρεία μας και οι εταιρείες πετρελαιοειδών που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την προβλήτα μας για φορτοεκφορτώσεις”

BASILIKO

Η τσιμεντοποία Βασιλικού βρίσκεται στην περιοχή από το 1963. Αποτελεί σημαντικό κομμάτι της βιομηχανίας στην Κύπρο. Η μονάδα λειτούργησε το 1967 με ετήσια παραγωγικότητα τους 150 χιλιάδες τόνους. Το 1984 κατασκευάστηκε το λιμάνι βασιλικού από την Τσιμεντοποιία το οποίο αρχικά χρησιμοποιείτο για τις ανάγκες της εταιρείας όπως οι εισαγωγές και οι εξαγωγές πρώτων υλών και στη συνέχεια εξυπηρετούσε και άλλες εταιρείες. Το λιμάνι αποτελεί πόλο ανάπτυξης για το ενεργειακό κέντρο και υπάρχουν σχέδια για επέκτασή του.

ΠΑΓΩΝΑ ΛΙΓΓΑ Διευθύντρια Τμήματος Ανθρωπίνων πόρων και επικοινωνίας Τσιμεντοποιίας Βασιλικού “Η παραγωγή τσιμέντου και κλίνκερ είναι από τις βασικές δραστηριότητες της εταιρείας, της οποία η παραγωγικότητα σήμερα φτάνει τα 2 εκατομμύρια τόνους ετησίως και μάλιστα κατέχει την μεγαλύτερη ενιαία μονάδα παραγωγής στην Ευρώπη, και μια μεγάλη ποσότητα της εξάγεται στο εξωτερικό. Ένα σημαντικό έργο το οποίο είναι στα σκαριά και θα λειτουργήσει είναι και φωτοβολταϊκό πάρκο που σήμερα είναι το μεγαλύτερο στην Κύπρο, θα εξυπηρετεί το 10% των αναγκών μας σε ηλεκτρική ενέργεια”

Στην περιοχή δραστηριοποιούνται και άλλες εταιρείες που οι εγκαταστάσεις τους προϋπήρχαν. Στα ανατολικά του Ενεργειακού Κέντρου βρίσκεται το λιμάνι της Αρχιρόδου όπου γίνονται επισκευές πλοίων και ακριβώς δίπλα η προβλήτα της «σκίρα βάσα» η οποία χρησιμοποιείται για εξαγωγή πέτρας σε ξένες χώρες

ΓΙΑΝΝΟΣ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ Ανώτερος εκτελεστικός διευθυντής VTS Vasiliko Terminal Services Ltd “Αντιλαμβάνεστε ότι η περιοχή είναι μείζονος σημασίας για την οικονομία του τόπου μας. Η Κύπρος είναι ήδη στον παγκόσμιο χάρτη της βαριάς βιομηχανίας και των υπηρεσιών στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράδειγμα ο όμιλος μας που εξυπηρετεί όχι μόνο τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο αλλά και πολλές άλλες της Ανατολικής Μεσογείου”

Με τη ραγδαία και συνεχή ανάπτυξη του Ενεργειακού Κέντρου δημιουργούνται ανάγκες και για άλλες υποδομές που θα βελτιώσουν το επίπεδο ασφάλειας, όπως είναι ένας πυροσβεστικός σταθμός, μόνιμη αστυνόμευση της περιοχής αλλά και ένα ανεπτυγμένο οδικό δίκτυο.

ΠΑΓΩΝΑ ΛΙΓΓΑ- Διευθύντρια Τμήματος Ανθρωπίνων πόρων και επικοινωνίας Τσιμεντοποιίας Βασιλικού “Ακόμα και μια Ιατρική Υπηρεσία για έκτακτα περιστατικά είναι αναγκαία. Εγώ θα πρόσθετα και ένα πλάνο διαχείρισης κρίσεων, ενα πλάνο εκκένωσης της περιοχής σε περίπτωση μεγάλης κλίμακας ατυχημάτων”

ΓΙΑΝΝΟΣ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ-Ανώτερος εκτελεστικός διευθυντής VTS Vasiliko Terminal Services Ltd “Αυτό που είναι αναγκαίο να γίνει στην περιοχή είναι ένα traffic system το οποίο θα πρέπει να εγκαταστήσει η αρχή λιμένων. Υπάρχει αυξημένη δραστηριότητα στην περιοχή συνεπώς οι πιθανότητες για ατυχήματά αυξάνονται άρα η δημιουργία είναι μεγάλη ανάγκη”

BASILIKO

Το υπουργείο Ενέργειας σε συνεργασία με τα δημόσια έργα προχωρά και τις διαδικασίες για δημιουργία ολοκληρωμένου οδικού δικτύου. Συγκεκριμένα το Τμήμα δημοσίων έργων έχει προκηρύξει το διαγωνισμό, έχει επιλεγεί ο εργολάβος και το έργο αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες

ΝΤΙΝΟΣ ΛΕΥΚΑΡΙΤΗΣ – Διευθύνων Σύμβουλος PETROLINA “Σίγουρα υπάρχουν πολλές υποδομές που έχουν καθυστερήσει, μαθαίνουμε ότι θα αρχίσει το οδικό δίκτυο τις επόμενες ημέρες και είναι πολύ σημαντικό γιατί η πρόσβαση με βυτιοφόρα θα είναι πολύ πιο εύκολη. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ο πυροσβεστικός σταθμός”

Ο πυροσβεστικός σταθμός που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά το Ενεργειακό κέντρο Βασιλικού είναι υπό ανέγερσή στη περιοχή της Καλαβασού. Αναμένεται να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία περί τα τέλη του 2020 και θα στελεχώνεται από 56 πυροσβέστες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ – Διευθύνων Σύμβουλος VTTV VASILIKO LTD “Το ένεργειακό κέντρο βασιλικού βρίσκεται σε μια σημαντική περιοχή, έχουμε ΑΗΚ σύντομα το FSRU και άλλες εταιρείες που θα αποθηκεύουν τα δικά τους πετρελαιοειδή ή άλλων εταιρειών τα οποία είναι όλα εύφλεκτα, είναι πολύ σημαντικό θα προστατευθεί με κάποιο τρόπο”

BASILIKO

Οι εργασίες στην περιοχή προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και το 2020 αναμένεται να είναι μια χρονιά σταθμός για το ενεργειακό κέντρο, το οποίο με την σταδιακή του ανάπτυξη θα μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη περισσότερες εταιρείες.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »