ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο αγώνας κατά των κουνουπιών συνεχίζεται καθημερινά

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι συνεχίζονται οι ψεκασμοί, για την καταπολέμηση των κουνουπιών και ιδιαίτερα αυτών του είδους Aedes aegypti τα οποία είναι ικανά (υπό κάποιες προϋποθέσεις), να μεταδώσουν ασθένειες στον άνθρωπο, όπως  τον ιό του Κίτρινου Πυρετού, τον ιό του Δάγκειου Πυρετού, τον ιό Ζίκα και τον ιό Chikungunya.

Συνεργεία αποτελούμενα από προσωπικό των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου, συνεχίζουν την εκστρατεία καταπολέμησης του κουνουπιού Aedes aegypti με ενημέρωση του κοινού από πόρτα σε πόρτα, την προνυμφοκτονία με ψεκασμούς καθώς και το άδειασμα των δοχείων με στάσιμο νερό.

Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής κρίθηκε αναγκαίο όπως διενεργηθεί και ακμαιοκτονία για την καταπολέμηση του εν λόγω είδους κουνουπιού με εγκεκριμένο χημικό σκεύασμα, σε δημόσιους (πάρκα, φράκτες, κ.α.) και σε ιδιωτικούς (πχ. αυλές οικιών και επιχειρήσεων) χώρους. Οι ψεκασμοί σε δημοτικά πάρκα θα γίνονται από μηχανοκίνητο συνεργείο της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας. Στα πάρκα θα απαγορεύεται η είσοδος για το κοινό για 24 ώρες και για το σκοπό αυτό θα τοποθετείται σήμανση στις εισόδους των πάρκων.

Για τους ψεκασμούς σε ιδιωτικούς χώρους (κήπους σπιτιών, χλοοτάπητες, φράκτες κ.α.) θα απαιτείται η γραπτή συγκατάθεση του ιδιοκτήτη/ κατόχου της οικίας/ υποστατικού, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται αναλυτικά και τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λάβει. Η ακμαιοκτονία κουνουπιών στο Δήμο Λάρνακας θα εφαρμοστεί από την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου 2022.

Παρακαλούμε τους δημότες όπως συνεργαστούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, το κοινό μπορεί να αποτείνεται στο Γραφείο Παραπόνων του Δήμου Λάρνακας τηλ. 24816530.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 30 Νοεμβρίου 2022

Σχετικά νέα

X
Translate »