Γενικά

Νομοθετική ρύθμιση για σκούτερ: Ξεκινάνε με βάση τη νομοθεσία ποδηλάτων

Η νομοθεσία για τη χρήση των ποδηλάτων αποτελεί τη βάση για νομοθετική ρύθμιση με την οποία το κράτος θα υιοθετήσει ασφαλιστικές δικλείδες ως προς τη χρήση των ηλεκτροκίνητων σκούτερ.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Όπως δήλωσε στον Άστρα η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου, ο στόχος είναι, το υπό διαμόρφωση κείμενο, να σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για έλεγχο, έτσι ώστε να σταλεί για συζήτηση στη Βουλή, πριν από το τέλος του 2019.
Όπως επεξήγησε η κ. Αναστασιάδου, λόγω της απουσίας Ευρωπαϊκής οδηγίας, η Κύπρος θα προχωρήσει στην ρύθμιση του ζητήματος στη βάση των όσων έπραξαν άλλα κράτη μέλη.

Στόχος, ανέφερε η συγκρότηση ενός μίνιμουμ ρυθμιστικού πλαισίου που θα καταπιάννεται με το όριο ηλικίας των χρηστών, τις προδιαγραφές των σκούτερ κι άλλες παρεμφερείς παραμέτρους.

Όπως ανέφερε η Αρμόδια Υπουργός, οι Τοπικές Αρχές ζητούν όπως καθοριστούν ειδικές περιοχές απαγόρευσης ή και χρήσης των σκούτερ.

Η Υπουργός διευκρίνισε ότι το Υπουργείο Μεταφορών συνέταξε προσχέδιο για ρύθμιση του ζητήματος πολύ πριν το συμβάν στη Λεμεσό, στο οποίο σημειωτέον έχασε τη ζωή της 48η κοπέλα από την Πολωνία.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »