Εκπαίδευση

Νίπτει τας χείρας για το Δημοτικό Κόρνου το Υπουργείο Παιδείας

Στάση Πόντιου Πιλάτου τηρεί το Υπουργείο Παιδείας μπροστά σε δύο σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Σχολείο Κόρνου, όπως προκύπτει από σχετική αλληλογραφία. 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Όπως πληροφορούμαστε, ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κόρνου, ο οποίος είναι ταυτόχρονα Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας με την οποία καταγγέλλει ότι η επίλυση  των προβλημάτων που αφορούν στην πρόσβαση ατόμων με αναπηρία και στην ανυπαρξία στέγαστρου στο σχολείο έχει μετατοπιστεί στους ώμους της Σχολικής Εφορείας, η οποία όμως αδυνατεί να υλοποιήσει τα συγκεκριμένα έργα. Αποτέλεσμα τούτου είναι τα δύο ζητήματα να παραμένουν σε εκκρεμότητα, ενώ πλησιάζει η έναρξη της νέας σχολικής σεζόν με τον κοινοτάρχη Μιχάλη Σάββα να προειδοποιεί ότι εάν το υπουργείο δεν αναλάβει τις ευθύνες του, η Τοπική Αρχή δεν θα διστάσει να αφήσει το σχολείο κλειστό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Κόρνου – Δελίκηπου, τα προβλήματα θα πάρουν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αφού στο σχολείο θα φοιτήσει κορίτσι με ειδικές ανάγκες, για το οποίο όμως δεν υπάρχει καμία υποδομή.

Το θέμα του στέγαστρου δημιουργεί τριτοκοσμικές συνθήκες στο σχολείο, όπως σημειώνει ο κοινοτάρχης, αφού λόγω της διαρρύθμισης των χώρων ανάμεσα στο παλιό κτίριο και πιο νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, οι μαθητές πρέπει να περάσουν μέσα από το γραφείο της διευθύντριας και να ανεβοκατέβουν 20 σκαλιά για να πάνε στο αποχωρητήριο! Σε διαφορετική περίπτωση είναι αναγκασμένοι να περπατούν στη βροχή, αφού δεν υπάρχει στεγασμένη πρόσβαση.

Για το πρόβλημα είναι ενήμερες με δεκάδες διαβήματα οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίες, όμως, νίπτουν τας χείρας τους αναθέτοντας στη Σχολική Εφορεία να σχεδιάσει το στέγαστρο μέσω ιδιώτη μελετητή και να υποβάλει τα σχέδια για έγκριση. Αυτό όμως, όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Σάββα, είναι αδύνατο αφού η Σχολική Εφορεία δεν διαθέτει ούτε το προσωπικό, ούτε τις γνώσεις, ούτε τους πόρους για να διεκπεραιώσει τέτοια εργασία. Ήδη, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, η Σχολική Εφορεία είναι επιφορτισμένη με εργασίες δυσανάλογες των δυνατοτήτων της, αφού το λιγοστό προσωπικό του Κοινοτικού Συμβουλίου αναλώνει πέραν του 80% του χρόνου του για θέματα της σχολικών υποδομών με αποτέλεσμα να μένουν πίσω τα καθήκοντα του ίδιου του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Πέραν από το στέγαστρο, όμως, με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, θα υπάρξει και το πρόβλημα πρόσβασης μαθήτριας με ειδικές ανάγκες, αφού δεν υπάρχει κατάλληλη υποδομή πρόσβασης του παιδιού, ενώ με το θέμα αυτό δεν είναι άσχετο και το ζήτημα του στέγαστρου και της πρόσβασης της μαθήτριας στους χώρους υγιεινής.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Κόρνου – Δελίκηπου ξεκαθαρίζει στον Πρόδρομο Προδρόμου ότι η ομαλή λειτουργία του σχολείου είναι στα χέρια του υπουργείου και καθιστά σαφές ότι εάν δεν λειτουργήσει το σχολείο τον Σεπτέμβρη, η ευθύνη ανήκει στο υπουργείο.

Σχετικά νέα

X
Translate »