Γενικά

Νέος Μητροπολίτης Κιτίου ο Επίσκοπος Νεκτάριος

Η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε διάδοχο του παραιτηθέντα Μητροπολίτη Χρυσόστομου τον Χωρεπίσκοπο Αρσινόης

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Ο Χωρεπίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος είναι ο νέος Μητροπολίτης Κιτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η πλειοψηφία των μελών της Ιεράς Συνόδου ψήφισε υπέρ του Επισκόπου Νεκταρίου. Στη συνέχεια οι Συνοδικοί εν πομπή θα κατευθυνθούν στον Καθεδρικό Ναού Αγίου Ιωάννη για την υπογραφή της Κανονικής πράξης εκλογής του νέου Μητροπολίτη.

Ο Κιτίου Νεκτάριος

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος γεννήθηκε στη Λάρνακα την 15ην Ιανουαρίου του 1969. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Το 1996 έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κοντού και δύο χρόνια αργότερα, το 1998, χειροτονήθηκε ιερομόναχος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσόστομο.

Το 2005 μεταβαίνει για μεταπτυχιακές σπουδές στο SOAS College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου όπου έλαβε τον τίτλο master of arts. Τον ίδιο χρόνο προχειρίζεται σε Αρχιμανδρίτη, από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο και τοποθετείται προϊστάμενος στον Καθεδρικό ναό του Τιμίου Σταυρού και Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Λονδίνο, μέχρι το τέλος του 2007. Επιστρέφει στην Κύπρο και διορίζεται από την 1ην Ιανουαρίου 2008 Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου. Την 11ην Σεπτεμβρίου 2008, μετά από εισήγηση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου, εξελέγη παμψηφεί από την Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Κύπρου Χωρεπίσκοπος Αρσινόης.

Η χειροτονία του εις Επίσκοπο έγινε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β τήν Κυριακή, 14η Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους.

Σχετικά νέα

X
Translate »