Οικονομία

Νέος αέρας στο λιμάνι Λάρνακας

Πηγή: stockwatch.com.cy

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Νέος αέρας φύσηξε και στο λιμάνι Λάρνακας, καθώς άρχισαν ήδη να αγκυροβολούν τα πρώτα κρουαζιερόπλοια, με τις προοπτικές να είναι ιδιαίτερα ευοίωνες, δήλωσε στη  StockWatch, ο διευθύνων Σύμβουλος της Kition Ocean Holdings Ltd, Πάνος Αλεξάνδρου.

«Αναμένουμε 14 κρουαζιερόπλοια τους επόμενους 3 μήνες, κυρίως από το Ισραήλ με περίπου 1500 επιβάτες ο καθένας  ενώ το πρώτo κρουαζιερόπλοιο το Crown Iris το οποίο αφίχθηκε στις 13 Μαΐου από τη Χάιφα μετέφερε 1000 επιβάτες».

Σημείωσε ότι «τα σχόλια που έλαβαν οι επιβάτες και οι εταιρείες κρουαζιερόπλοιων μέχρι σήμερα είναι συντριπτικά και όλοι εκτιμούν τη φιλοξενία της εταιρείας μας, του δήμου Λάρνακας και του τουριστικού συμβουλίου Λάρνακας».

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιήσει συνολικά δεκαπέντε προγραμματισμένες αφίξεις στο λιμάνι Λάρνακας κατά την περίοδο Μαΐου-Νοεμβρίου, ενώ θετικό είναι το γεγονός ότι τις πλείστες φορές θα διανυκτερεύει εντός του λιμένα. Υπολογίζεται ότι θα μεταφέρει στη Λάρνακα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν γύρω στους 20.000 επιβάτες.

Ο στόχος της Kition Ocean Holdings είναι από το 2023 να φτάνουν ετησίως στο λιμάνι Λάρνακας, 50 επιβατικά πλοία.

Η κοινοπραξία Kition Ocean Holdings, ανέλαβε τη διαχείριση του λιμανιού και της μαρίνας της πόλης από την 1η Απριλίου, προγραμματίζοντας έργα €1,2 δισ.

Σχετικά νέα

X
Translate »