Περιβάλλον

Νεολαία Οικολόγων, Οικολογική Κινηση Κύπρου: Καθαρίζουν την παραλία του Μαζωτού

Οι οργανώσεις  Νεολαία Οικολόγων, Οικολογική Κινηση Κύπρου , το Center for Social Innovation και το RESET-Research and Education in Social Empowerment and Transformation συνδιοργανώνουν και φέτος την καθιερωμένη παγκύπρια εκστρατεία καθαρισμού παραλιών και καταμέτρησης των σκουπιδιών της θάλασσας, με το σύνθημα Wısh you were clean Vol III.

Διοργανώνονται συνολικά τέσσερις (4) καθαρισμοί παραλιών σε όλη την Κύπρο για την αντιμετώπιση της ρύπανσης και της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο στόχος της εκστρατείας δεν είναι μόνο η εξάλειψη των αποβλήτων από τις ακτές, αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σημασία της μείωσης της ρύπανσης σε θάλασσες κι ακτές. Παράλληλα, η εκστρατεία καθαρισμών αλλά και η επιστημονική δράση της καταγραφής των αποβλήτων, είναι μια υπενθύμιση του τεράστιου προβλήματος των αποβλήτων πλαστικού (ιδιαίτερα του πλαστικού μιας χρήσης) στα θαλάσσια οικοσυστήματα αλλά και στην ανθρώπινη υγεία. Πρόσφατες έρευνες έχουν δημοσιεύσει ανησυχητικά αποτελέσματα όπου ανιχνεύθηκαν για πρώτη φορά στο ανθρώπινο αίμα σωματίδια μικροπλαστικών[1].

Για τον λόγο αυτό, η εκστρατεία αποσκοπεί να προωθήσει τον εθελοντισμό, την συλλογικότητα, τον σεβασμό προς την φύση αλλά και της χαράς που λαμβάνουμε όταν προσφέρουμε στο περιβάλλον.

 

Πρόγραμμα Καθαρισμών

  1. Λάρνακα Μαζωτός – 10 Ιουλίου Κυριακή, 09:00πμ
  2.  Λεμεσός Lady’s Mile – 28 Αυγούστου Κυριακή, 09:00πμ
  3. Πάφος Λάρα – 3 Σεπτεμβρίου Σάββατο, 10:00πμ

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω email στο youth@cyprusgreens.org είτε μέσω τηλεφώνου στο 22518074.

[1] https://www.theguardian.com/environment/2022/mar/24/microplastics-found-in-human-blood-for-first-time

Σχετικά νέα

X
Translate »