ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Νέο πλάνο για «Larnaca Tower» στις Φοινικούδες

Πηγή: stockwatch.com.cy

Η εταιρεία Lanomex Ltd, επέστρεψε δύο χρόνια μετά το ναυάγιο της συμφωνίας της με το δήμο Λάρνακας, για τη μεγάλη επένδυση «Larnaca Tower» κόστους €100 εκατ., υποβάλλοντας νέα αίτηση για την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών για σύνθετη ανάπτυξη 28 ορόφων, στην περιοχή Φοινικούδων.

Σημειώνεται ότι η πρώτη αίτηση του ρώσου επενδυτή αφορούσε την ανέγερση πολυώροφου κτηρίου 30 ορόφων και ξενοδοχείου 5 αστέρων, 10 ορόφων.

Η εταιρεία Lanomex Development Ltd, η οποία κατέθεσε ενώπιον της περιβαλλοντικής αρχής νέα μελέτη εκτίμησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (MEEP) από το έργο, προτείνει την ανέγερση ενοποιημένης ανάπτυξης σύνθετων χρήσεων με την ονομασία «Larnaca Tower» στην περιοχή Φοινικούδες, στο χώρο όπου βρίσκεται και λειτουργεί σήμερα το εστιατόριο Hobos.

 

 

Σύμφωνα με τη μελέτη, η προτεινόμενη ανάπτυξη η οποία έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, θα αποτελείται από ένα κτήριο 28 ορόφων, συνολικού ύψους 109 μέτρων, για σύνθετη χρήση, η οποία θα περιλαμβάνει οικιστικές μονάδες, εμπορικές αναπτύξεις, χώρους εστίασης, γραφεία και χώρους ευεξίας.

Το συνολικό εμβαδόν των τεμαχίων υλοποίησης του προτεινόμενου έργου είναι 4,585 τ.μ.

 

 

Επανήλθαν με επανασχεδιασμό του έργου

Στη ΜΕΕΠ, σημειώνεται ότι η παρούσα αίτηση είναι η δεύτερη που υποβάλλει η εν λόγω εταιρεία τα τελευταία χρόνια για εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας εντός των συγκεκριμένων τεμαχίων.

Επισημαίνεται ακόμα, ότι η  γνωμοδότηση επί της ΜΕΕΠ η οποία εκδόθηκε την 01/06/2020, η θέση της περιβαλλοντικής αρχής ήταν ότι το έργο θα μπορούσε να υλοποιηθεί με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνταν οι σχετικοί όροι, τόσο για τη φάση κατασκευής, όσο και για τη φάση λειτουργίας.

Η παρούσα αίτηση, σημειώνεται, υποβάλλεται καθώς ο κύριος του έργου αποφάσισε όπως προχωρήσει σε επανασχεδιασμό του έργου.

Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη των εργασιών κατασκευής του προτεινόμενου έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες κατεδάφισης για την απομάκρυνση των υφιστάμενων υποδομών εντός των τεμαχίων ανάπτυξης.

Για τις εργασίες αυτές έχει ήδη εξασφαλιστεί σχετική άδεια οικοδομής.

 

 

Εκτιμήσεις για 300 νέες θέσεις εργασίας

Σύμφωνα με τη ΜΕΕΠ, κατά τη φάση κατασκευής του προτεινόμενου έργου αναμένεται ότι θα απασχοληθούν συνολικά 20 άτομα, ενώ κατά την λειτουργία του αναμένεται να δημιουργηθούν 300 νέες θέσεις εργασίας.

Οι κατασκευαστικές εργασίες για την ανέγερση του προτεινόμενου έργου δεν αναμένεται ότι θα διαρκέσουν για διάστημα μεγαλύτερο από τρία  χρόνια.

Οι χρήσεις και οι κύριες δραστηριότητες που θα πραγματοποιούνται κατά τη φάση λειτουργίας του προτεινόμενου έργου είναι οι ακόλουθες:

Οικιστική χρήση: φιλοξενία ενοίκων/αγοραστών

Εμπορική χρήση: υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών

Εστίαση: προσφορά υπηρεσιών σίτισης στο καφεστιατόριο

Γραφειακή χρήση: φιλοξενία επιχειρήσεων, διεκπεραίωση επαγγελματικών συναντήσεων

Χώροι ευεξίας: προσφορά υπηρεσιών ευεξίας και χαλάρωσης, προσφορά υπηρεσιών μασάζ, προσφορά υπηρεσιών χαλάρωσης στην κολυμβητική δεξαμενή, προσφορά υπηρεσιών σίτισης.

Συντήρηση κοινόχρηστων χώρων: καθαριότητα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και των τζαμιών, περιποίηση χώρων πρασίνου.

Η συνολική έκταση εδάφους που αναμένεται να σφραγιστεί είναι 3,150 τ.μ., που αντιστοιχεί σε ποσοστό 70% της επιφάνειας των τεμαχίων ανάπτυξης του προτεινόμενου έργου.

Σημειώνεται πως ο κύριος του έργου, η εταιρεία Lanomex Development Ltd, δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα παρέχοντας αναπτύξεις πολυτελών διαμερισμάτων και επαγγελματικών χώρων.

Αναγνωρίζοντας τη ζήτηση που υπάρχει στην περιοχή Φοινικούδες και πως ο δήμος Λάρνακας παρουσιάζει συνεχόμενη ανάπτυξη, η εταιρεία σημειώνει ότι σκοπός υλοποίησης του προτεινόμενου έργου είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης της περιοχής.

Η ανάγκη υλοποίησης του προτεινόμενου έργου, όπως αναφέρεται, προκύπτει από την συνεχή ανάπτυξη της περιοχής και την αυξανόμενη ζήτηση αγοράς χώρων διαμονής, επαγγελματικών χώρων εργασίας και εμπορικών καταστημάτων.

Σχετικά νέα

X
Translate »