Δελτία Τύπου

Νέα τεχνολογική καινοτομία από την ΕΤΑΠ Λάρνακας: Σφαιρική πλοήγηση στη Λάρνακα

Μπορεί ο τουρισμός φέτος να βιώνει πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες, όμως αυτό δεν σταματά τις προσπάθειες για εκσυγχρονισμό του τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας. Μετά την εφαρμογή του πρωτοποριακού προγράμματος Larnaka Storytelling Statues που παρουσιάστηκε πρόσφατα και το οποίο τώρα επεκτείνεται ώστε να καλύψει και άλλα σημεία αναφοράς της πόλης, η νέα πρωτοβουλία της ΕΤΑΠ Λάρνακας που και πάλι για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας, αφορά τη ψηφιοποίηση της διαδρομής Larnaka Cultural Walk.

Η υπό αναφορά υφιστάμενη διαδρομή μετατράπηκε τώρα σε ψηφιακή μορφή 360° και προσφέρει ένα πρωτοποριακό τρόπο περιήγησης στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Συγκεκριμένα, οι διαδικτυακοί επισκέπτες μπορούν να εύκολα να πλοηγηθούν μ’ ένα μοναδικό τρόπο σε 30 σημεία αναφοράς της Λάρνακας μέσω τριών περιπάτων: “Seafront & Town Centre”, “Archaeology & Museums” και “Culture & Nature”.  Πατώντας στο κάθε σημείο αναφοράς που βρίσκεται στην πανοραμική εικόνα ολόκληρης της πόλης, ο χρήστης μεταφέρεται στο συγκεκριμένο σημείο όπου μπορεί να περιηγηθεί μέσω αναλυτικότερης σφαιρικής φωτογραφίας. Επιπρόσθετα, για το κάθε αξιοθέατο ξεχωριστά παρέχεται η δυνατότητα εκτενέστερης πληροφόρησης όπως βασικά ιστορικά στοιχεία, ωράρια λειτουργίας, τέλη εισόδου, στοιχεία επικοινωνίας κ.α.

Με μια πρώτη ματιά στον χάρτη μπορεί κάποιος να αντιληφθεί ότι η πόλη είναι διάσπαρτη με πληθώρα πολιτιστικών θησαυρών τα οποία βρίσκονται μεταξύ τους σε πολύ μικρές αποστάσεις. Αυτό αναδεικνύει εμφανώς το προτέρημα και συγκριτικό πλεονέκτημα της Λάρνακας ως μια βολικά συμπαγής και ενδιαφέρουσα τουριστική πόλη.

Ο διαδραστικός αυτός χάρτης είναι είναι προσβάσιμος τόσο από υπολογιστή όσο και από κινητό τηλέφωνο ή tablet μέσω της σελίδας http://culturalwalk.virtuallarnakaregion.com/

To έργο υλοποίησε για λογαριασμό της ΕΤΑΠ Λ/κας η τοπική εταιρεία “The 360 Production by Okkas & Vrachimis” και στηρίχθηκε από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Σχετικά νέα

X
Translate »