Γενική Επικαιρότητα

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι – Πότε τίθεται σε ισχύ

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, για αύριο Τρίτη, 3 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν περιοχές του νησιού και ιδιαίτερα περιοχές στα δυτικά, στα νότια, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Κατά τη διάρκεια ισχύος της προειδοποίησης, δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 10 το πρωί της αυριανής μέρας, μέχρι τις 18:00.

Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών.

Aναλυτικά το δελτίο καιρού

Ασταθής αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στις παράλιες περιοχές και αργότερα, πιθανό και σε περιοχή του εσωτερικού, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο σταδιακά θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Σε καταιγίδα, είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν μέχρι αργά το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Σε καταιγίδα, οι άνεμοι είναι δυνατό να ενισχύονται και να μεταβάλλονται. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, παρόλο που αργότερα στα παράλια θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους, παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα στα ορεινά αλλά και σε περιοχές στα δυτικά και στα νότια.

Την Παρασκευή, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά.
Η θερμοκρασία την Τετάρτη, θα σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ μέχρι την Παρασκευή, θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Διαβάστε επίσης: Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων βροχοπτώσεων

Σχετικά νέα

X
Translate »