Οικονομία

Μπήκε το κράτος στο λιμάνι Λάρνακας – «Τα μεσάνυκτα ανακτήθηκε ο έλεγχος της πύλης και του περιμετρικού χώρου»

Πηγή: philenews.com

Τη διαχείριση του λιμανιού Λάρνακας ανέλαβε από τα μεσάνυκτα της Τρίτης το κράτος μετά τον τερματισμό της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία Kition Ocean Holdings, για την επένδυση του €1.2 δισ. Όπως ανέφερε στο philenews ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, η μετάβαση ήταν ομαλή. «Από τα μεσάνυκτα η Αρχή Λιμένων ελέγχει την πύλη και την περίμετρο του λιμανιού», σημείωσε ο κ. Αντωνίου υποδεικνύοντας πως ξεκίνησε και η διαχείριση των πλοίων.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΕΒΕΛ με τον πρόεδρο της Αρχής Λιμένων, Ζήνωνα Αποστόλου, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση για τη λειτουργία του λιμανιού. «Μας διαβεβαίωσε πως έγινε μια ομαλή μετάβαση της κυριότητας του λιμανιού από την Kition στην Αρχή Λιμένων Κύπρου» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ, δρ Νάκης Αντωνίου, σημειώνοντας πως γίνεται χωρίς προβλήματα η εκφόρτωση πλοίων. «Διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι πως λειτουργεί κανονικά το λιμάνι. Αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται δύο πλοία και ετοιμάζονται για το ΑΜΑΛΘΕΙΑ», υπέδειξε προσθέτοντας πως το κράτος έκανε συμφωνία με ιδιωτικές εταιρείες για χρήση μηχανημάτων προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Σ’ ό,τι αφορά στη μαρίνα Λάρνακας οι πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανόν τη διαχείριση θ’ αναλάβει το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Σχετικά νέα

X
Translate »