Γενικά

Μουσείο και πλωτά κιόσκια στην αποβάθρα της Λάρνακας

Μετά το άνοιγμα της μαρίνας Λάρνακας στο κοινό, η Kition Ocean Holdings που ανέλαβε τη διαχείριση από την 1η Απριλίου του 2022, ξεκίνησε και το έργο αναβάθμισης της διατηρητέας αποβάθρας στην οποία θα δημιουργηθεί μουσείο, αλλά και πλωτά υποστατικά εστίασης. 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Η έναρξη των εργασιών, έγινε με περίπου δύο μήνες καθυστέρηση, ωστόσο, ο στόχος, όπως ανέφερε στον «Φ» ο διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Πάνος Αλεξάνδρου, είναι να ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. «Ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες και τις επόμενες θα ξεκινήσει το κύριο μέρος, μετά την έκδοση άδειας από το υπουργείο Μεταφορών. Θα προσπαθήσουμε να επισπεύσουμε τις εργασίες, για να μπορέσουμε να τελειώσουμε τον Ιούνιο. Εμάς επιθυμία μας είναι μέχρι το καλοκαίρι ν’ ανοίξει η αποβάθρα».

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα αφαιρεθεί το πάτωμα της ιστορικής αποβάθρας και θα επιδιορθωθεί, ενώ θα τοποθετηθούν νέα καθίσματα, κάγκελα και φωτισμός. Επιπρόσθετα, θα αναβαθμιστούν ο φάρος στο τέρμα της αποβάθρας και θα δημιουργηθεί στην είσοδο μουσείο φωτογραφίας και ιστορίας της μαρίνας και της Λάρνακας. Μόλις ολοκληρωθεί η αποβάθρα, θα τοποθετηθούν αρχικά κινητά κιόσκια για καφέδες και εδέσματα. Ωστόσο, ο μακροπρόθεσμος στόχος της εταιρείας, είναι να δημιουργήσει, όπως ανέφερε ο κ. Αλεξάνδρου, τέσσερα πλωτά κιόσκια στην δεξιά πλευρά της θάλασσας και να τοποθετηθούν τραπεζάκια στην αποβάθρα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο PHILENEWS.COM

Σχετικά νέα

X
Translate »