Έχουμε θέμα

Μονόωρη στάση για τον υπερπληθυσμό από γονείς και μαθητές των σχολείων Λιβαδιών

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σε στάση μαθημάτων μίας ώρας κατέρχονται την Δευτέρα 27 Μαρτίου οι γονείς και μαθητές όλων των σχολείων Λιβαδιών διαμαρτυρόμενοι για τον υπερπληθυσμό, ο οποίος όπως υποστηρίζουν, είναι εκτός ελέγχου παρά τα έντονα διαβήματα που έκαναν προς το Υπουργείο Παιδείας και άλλους αρμόδιους φορείς.

Σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Λιβαδιών αναφέρεται ότι «ο υπερπληθυσμός στα σχολεία μας έχει βγει πλέον εκτός ελέγχου και οφείλει το κράτος να προστατέψει τα παιδιά μας και να δώσει λύσεις. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και χρόνια και η πολιτεία έχει ήδη καθυστερήσει να ενεργήσει».

Προστίθεται ότι «ο Δήμος Λιβαδιών μεγαλώνει πληθυσμιακά και είναι βέβαιο ότι εάν δεν γίνουν σχεδιασμοί και δεν ληφθούν μέτρα τώρα το πρόβλημα δεν θα λύνεται. Τα τελευταία χρόνια έχουν σταλεί επανειλημμένα επιστολές τόσο προς το Υπουργείο Παιδείας όσο και προς όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, χωρίς όμως μέχρι σήμερα, να έχουμε λάβει καμία απολύτως απάντηση».

Στην ανακοίνωση της η Επιτροπή αναφέρει ακόμα ότι «νιώθουμε έντονη δυσφορία από την αδιαφορία και την μη προώθηση βιώσιμης λύσης στο πρόβλημα μας».

«Έχουμε αποφασίσει όπως στις 08.10 το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου οι γονείς και μαθητές όλων των σχολείων των Λιβαδιών, μας προσέλθουν σε μονόωρη στάση μαθημάτων, ως πρώτο μέτρο για την ανάδειξη του προβλήματος», καταλήγει.

Σχετικά νέα

X
Translate »