Κοινωνία

Μοιράζουν μηνύματα αγάπης και ελπίδας τα παιδιά του Λυκείου Αραδίππου

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

«Γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα», είναι η ονομασία του ημερολογίου που ετοίμασαν μαθητές του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος». Μία πρωτότυπη φιλανθρωπική δράση που έχει στόχο να στηρίξει τα εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονται στη χώρα μας.

Ένα ημερολόγιο γεμάτο με μηνύματα ελπίδας 365 προσωπικοτήτων, από Κύπρο και εξωτερικό. Τρεις τελειόφοιτοι μαθητές που συμμετείχαν στην δράση για την ενίσχυση του “Hope for Children”, έδωσαν τα δικά τους μηνύματα για την προσφυγιά αλλά και την σημασία της προσφοράς, στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση.

«Πέρσι, είχαμε πολλά στο μυαλό μας με εξετάσεις… αλλά όταν ήρθε η καθηγήτριά μας και μας είπε να συμμετέχουμε, χαρήκαμε πολύ. Η προσφυγιά αφορά όλο τον κόσμο, είτε είμαστε πρόσφυγες, είτε όχι» λέει η μαθήτρια Σάρα Ελ Αλουάνι, απόφοιτη μαθήτρια του Λυκείου Αραδίππου.

Ένας άλλος μαθητής με μεταναστευτική βιογραφία μίλησε για τη προσωπική του εμπειρία ως πρόσφυγας αλλά και την έννοια ομαλής επανένταξης των παιδιών.

«Θεωρώ ότι  τα ασυνόδευτα παιδιά είναι μία ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα στην κοινωνία μας. Ως πρόσφυγας πρώτης γενιάς, έζησα την εμπειρία αλλά ευτυχώς είχα κάποιο χέρι στήριξης. Είχα την οικόγενειά μου, το σχολείο μου και την κοινότητά μου, που μου πρόσφεραν αρκετές ευκαιρίες ώστε να μπορώ να επανέλθω σε μία φυσική ροή και στη καθημερινότητα της ζωής. Όμως, αυτά τα παιδιά δεν έχουν τέτοιο δίχτυ υποστήριξης»

«Αποφασίσαμε να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά να ενταχθούν στην κοινωνία και όπως λέει ο τίτλος μας… αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα!» λέει ο, απόφοιτος μαθητής Φαϊσα Αλαϊντι.

Σύμφωνα με έρευνα που έκαναν τα παιδιά, το “Hope for Children” φιλοξενεί γύρω στα 500 παιδιά, αναφέρει μία άλλη μαθήτρια που συμμετείχε από πέρσι στην προσπάθεια.

“Πέρσι, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση 150 τελειόφοιτοι και φέτος πήραν το πηδάλιο οι επόμενοι 150 τελειόφοιτοι μαζί με άλλους καθηγητές” είπε η Μιχαέλλα Μπρατσά, απόφοιτη του Λυκείου Αραδίππου. Η ίδια έδωσε ένα πολύ όμορφο μήνυμα για την αγάπη και τα δικαιώματα του παιδιού.

“Το μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε είναι καθαρά η αγάπη, θέλουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του παιδιού και να το προστατεύσουμε”, λέει η Μιχαέλλα.

Σημειώνεται ότι, οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν μέσα από το σχολείο αλλά και στην εκδήλωση που διοργανώνουν στις 17 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Πηγή: alphanews

Σχετικά νέα

X
Translate »