Γενικά

Μνημόνιο Συνεργασίας Μουσείου Πιερίδη-Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου και ΟΝΕΚ

Μνημόνιο Συνεργασίας Μουσείου Πιερίδη – Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου και ΟΝΕΚ – Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Μουσείο Πιερίδη

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν το Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, την Τετάρτη, στη Λάρνακα, στο πλαίσιο του οποίου οι τρεις φορείς θα αναλάβουν την από κοινού διοργάνωση δράσεων ενημέρωσης και ενασχόλησης των νέων με θέματα καλλιτεχνικού, ιστορικού, ερευνητικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου προκειμένου να φέρουν τους νέους πιο κοντά στον πολιτισμό και να καταστήσουν τον πολιτισμό πιο προσβάσιμο σε αυτούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Μουσείο Πιερίδη, εκ μέρους του Μουσείου υπέγραψε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Καταπιστεύματος Συμεών Μάτσης, ενώ από πλευράς του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου υπέγραψε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Πρόδρομος Αλαμπρίτης.

«Μιλώντας στη διάρκεια της τελετής ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Καταπιστεύματος Συμεών Μάτσης, ευχαρίστησε τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου για τη μέχρι τώρα εξαιρετική συνεργασία που έχει με το Μουσείο σε πάρα πολλούς τομείς και επίπεδα, τονίζοντας ότι η υπογραφή του Μνημονίου ουσιαστικά επισημοποιεί αυτή τη συνεργασία», αναφέρεται.

Τη σημασία της συνεργασίας των δύο φορέων υπογράμμισε και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Πρόδρομος Αλαμπρίτης, ευχαριστώντας με τη σειρά του το Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου για τη θετική ανταπόκρισή του στην υπογραφή του Μνημονίου. Η συνεργασία μεταξύ των δυο, επεσήμανε, είναι πολύτιμη «γιατί επιτρέπει την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενδυνάμωση των νέων με ιδιαίτερη έμφαση στον πολιτισμό».

Με την υπογραφή του Μνημονίου το Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και ο Οργανισμός Νεολαίας, αναφέρεται, «αναλαμβάνουν την από κοινού διοργάνωση δράσεων ενημέρωσης και ενασχόλησης των νέων με θέματα καλλιτεχνικού, ιστορικού, ερευνητικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου προκειμένου να φέρουν τους νέους πιο κοντά στον πολιτισμό και να καταστήσουν τον πολιτισμό πιο προσβάσιμο σε αυτούς».

Το Μνημόνιο προνοεί επίσης την από κοινού συμμετοχή του Μουσείου και του Οργανισμού Νεολαίας σε ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα, με στόχο την πολιτιστική ανάπτυξη των νέων.

Παρόντες στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Πιερίδη Δημήτριος Πιερίδης, ο Διευθυντής του Μουσείου Πιερίδη Πήτερ Αστζιάν, ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου Μιχάλης Περσιάνης και ο Διευθυντής του Οργανισμού Νεολαίας Μενέλαος Μενελάου.

 

Cyprus Times

Σχετικά νέα

X
Translate »