ΠΡΟΣΩΠΑ

Μιχάλης Κοντοβούρκης: Ζήσε στο τώρα, ζήσε για πάντα

«Ήθελα πάντα να κάνω ένα δίσκο. Ήταν ένα όνειρο που ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα σιγά σιγά και που χρειάστηκε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί.»
Τα τραγούδια του πρώτου του δίσκου σε οδηγούν στο συμπέρασμα πως μεγάλωσε ακούγοντας τραγουδοποιούς. Πρότυπα του θα πει ότι είναι οι Σαββόπουλος, Χατζιδάκις, Ζαμπέτας, Αλκίνοος, Δεληβοριάς, Πανούσης, Ντίλαν. Πολιτικός μηχανικός το επάγγελμα με σπουδές στην κλασική κιθάρα, ξεκίνησε να γράφει από την εφηβεία τραγούδια, κάτι που συνέχισε να κάνει κατά τη διάρκεια της φοιτητικής του ζωής στην Πάτρα. Έγραφε και τραγουδούσε. «Ήθελα πάντα να κάνω ένα δίσκο. Δεν γνώριζα τον τρόπο και δεν τολμούσα, μέχρι που βρήκα το κουράγιο να βγάλω προς τα έξω τις δικές μου σκέψεις μέσα από τα τραγούδια μου. Ήταν ένα όνειρο που ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα σιγά σιγά και που χρειάστηκε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί.» Τον εαυτό του λέει δεν τον έβλεπε ποτέ ως έναν ερμηνευτή που θα του δίνανε τραγούδια να πει. «Πάντα είχα στο μυαλό μου να φτιάξω τραγούδια μέσα από αυτούς που με είχαν επηρεάσει».
Το είδος της μουσικής του είναι επηρεασμένο από μπλουζ, ροκ, φολκ, ελληνικά λαϊκά και ο στίχος του, καθόλου κλισέ. «Τα τραγούδια δεν επικεντρώνονται στον έρωτα. Είναι καυστικά, επηρεασμένα από τη σύγχρονη κοινωνία, είναι φιλοσοφικά, σκαλίζουν διάφορα θέματα. Αυτά που γράφω είναι θα έλεγα ένα νέο είδος πολιτικού τραγουδιού».
Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά λοιπόν, δανείστηκε το όνομά της από τον τίτλο του τρίτου τραγουδιού του άλμπουμ, το «Απ’ την Αρχή». Είναι όπως λέει ένα από τα αγαπημένα του, που προέκυψε εντελώς τυχαία, από τα τελευταία που γράφτηκαν για τον δίσκο. «Αναφέρεται στις θετικές σκέψεις ως τρόπος αντιμετώπισης της ζωής. Αλλά και στην αντιμετώπιση του φόβου που πρέπει να ξεπερνάς. Εμπερικλείει τη δική μου άποψη για τη συναισθηματική ευημερία στη ζωή. Ειδικά με τον στίχο «ζήσε στο τώρα ζήσε για πάντα δεν έχει δεύτερη παράσταση η μπάντα».
Τα τραγούδια του Μιχάλη Κοντοβούρκη, ανήκουν σ’ αυτές τις περιπτώσεις που τα αγαπάς ακούγοντάς τα όλο και πιο πολύ. Είναι αυτά που το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει σε λίγες μέρες μέσα από το Φεστιβάλ του Φέγγαρου. «Δεν υπάρχει ένα μουσικό ύφος που να με χαρακτηρίζει απόλυτα, γι’ αυτό και η δισκογραφική αυτή δουλειά είναι επηρεασμένη από όλα τα είδη που αγαπώ. Δεν ήταν κάτι που έγινε σκόπιμα, αφού τα τραγούδια που γράφω είναι πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους». Και πώς λειτουργεί για τον ίδιο αυτό η έμπνευση; «Δεν ξέρω, δεν το ξεκαθάρισα ακόμα, γενικά όμως επηρεάζομαι από καταστάσεις γύρω μου, γεγονότα, βιβλία, έχω συνέχεια θέματα μέσα από τα οποία μπορώ να εμπνευστώ…».* Ο Μιχάλης Κοντοβούρκης τραγουδά στον Φέγγαρο, στον Κάτω Δρυ την 1η Αυγούστου, 19.00, στο village stage. Μαζί του οι Νικόλας Φούρναρης, Στέφανος Ηλιόπουλος, Duncan McCowan, Μιχάλης Νικολάου και Ηλίας Ιωάννου. 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

www.fengaros.com

Σχετικά νέα

X
Translate »