Επιχειρήσεις

Μιχάλης Ανδρέου: Με ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας Λάρνακα

Πηγή: inbusiness.com.cy

Η Λάρνακα βρίσκεται σε συνεχή τροχιά ανάπτυξης και αναβάθμισης και πλέον θεωρείται ένας από τους πιο ιδανικούς επενδυτικούς προορισμούς», τονίζει ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της McDonald’s™ Κύπρου, Μιχάλης Ανδρέου.

Σε συνέντευξή του στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού IN Business, ο κ. Ανδρέου υποδεικνύει πως ντόπιοι, αλλά και διεθνείς επιχειρηματίες και επενδυτές αναζητούν ακίνητα προς επένδυση, γεγονός που θέτει την πόλη και πάλι στο προσκήνιο.

«Πιστεύω ότι το μέλλον της προδιαγράφεται ακόμα πιο λαμπρό, αφού μεταμορφώνεται με γρήγορους ρυθμούς και κινείται προς μία σταθερή αναπτυξιακή πορεία. Τομείς που θα δούμε να έχουν ζήτηση είναι, εκτιμώ, αυτοί των ακινήτων για αγορά ή ενοικίαση, οι εργοληπτικές και κατασκευαστικές εταιρείες για δημιουργία γραφείων και οι εταιρείες forex», υπογραμμίζει.

Δεν ανατρέπονται τα σχέδια μας

«Η πανδημία και οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία θα επηρεάσουν την οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά αυτή τη στιγμή η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους που χάθηκαν και στις οικογένειές τους. Στη δική μας περίπτωση, η πανδημία δεν ανέτρεψε ή ακύρωσε σχέδια, αλλά έφερε αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα των αναπτυξιακών πλάνων της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η McDonald’s άνοιξε τέσσερα εστιατόρια στην Κύπρο, προς τα τέλη του 2021-αντί στις αρχές ή τα μέσα του ίδιου έτους-και γενικότερα οι υπηρεσίες drive thru και delivery των εστιατορίων μας συνεχίζουν να έχουν μεγάλη απήχηση στο καταναλωτικό κοινό. Για παράδειγμα, το εστιατόριο ΜcDonald’s στη Στρατηγού Τιμάγια είναι πάντα πρώτη επιλογή-ειδικά για τον κόσμο της επαρχίας Λάρνακας – και ένας από τους λόγους είναι γιατί προσφέρει υπηρεσία drive thru.

Τα αναπτυξιακά μας πλάνα σχεδιάζονται και υλοποιούνται πάντοτε βάσει στρατηγικά μελετημένων κινήσεων. Φυσικά, δεν μπορούμε να αρνηθούμε το γεγονός ότι η Λάρνακα θα έχει πάντοτε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, αφού η σύνδεση με την πόλη, ξεκινάει από το 1997, με το άνοιγμα του πρώτου μας εστιατορίου στις Φοινικούδες. Φέτος, γιορτάζουμε 25 χρόνια, γεμάτα επιτυχίες, δημιουργικές στιγμές και αγαπημένες γεύσεις για μικρούς και μεγάλους.

Επανερχόμενος στο θέμα της ένοπλης σύρραξης στην Ουκρανία, θα ήθελα να αναφέρω ότι είναι αναμφισβήτητα ένα γεγονός που προκαλεί πανικό και θλίψη σε όλο τον πλανήτη και ειδικά στην Ευρώπη, αφού, εκτός των άλλων επιπτώσεων, αναμένονται αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, της ηλεκτρικής ενέργειας και των τροφίμων. Έχουμε αποδείξει όμως και στο παρελθόν ότι είμαστε δυνατοί και πως μόνο ενωμένοι μπορούμε να το ξεπεράσουμε και αυτό. Εύχομαι η ειρήνη να αντικαταστήσει, σύντομα, το πολεμικό κλίμα.

 

 

Αποφάσεις σε γρήγορους ρυθμούς

Μιλώντας ειδικά για τη Λάρνακα, μπορώ να πω ότι η σημερινή της εικόνα με χαροποιεί. Αναβαθμίζεται με σταθερούς ρυθμούς, αποκτώντας σταδιακά καινούργια όψη, με νότες καινοτομίας και εκσυγχρονισμού. Δεν θα έλεγα ότι είναι αδυναμίες, αλλά στοιχεία που χρειάζονται μεγαλύτερη βελτίωση στην πόλη ή να τους δοθεί περισσότερη έμφαση.

Μιλάμε για μια επαρχία με μικρό αριθμό κατοίκων, που θα μπορούσε να φιλοξενήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις κι άλλες ανώτατες σχολές και πανεπιστήμια. Επίσης, η γραφειοκρατία είναι ένα κεφάλαιο που απασχολεί τόσο την πόλη μας όσο και ολόκληρη την Κύπρο, γι’ αυτό είναι σημαντικό να αλλάξουν ή να αναβαθμιστούν κάποιες διαδικασίες. Πιστεύω πως η εξασφάλιση πολεοδομικών αδειών πρέπει να εξελιχθεί, ώστε να μην προκαλεί μεγάλη χρονική καθυστέρηση. Επίσης, οι επιχειρηματίες πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Η γραφειοκρατία αποτελεί ένα παράγοντα που αποτρέπει την προσέλκυση νέων αλλά και διεθνών επενδυτών. Κι επειδή όλοι θέλουμε να βλέπουμε την πόλη μας, αλλά και ολόκληρη την Κύπρο να εξελίσσεται, πιστεύω ότι οι αλλαγές πρέπει να αρχίσουν από τη διαδικασία εξασφάλισης πολεοδομικών αδειών. Ταυτόχρονα, στο ευρύτερο πλαίσιο της ανάπτυξης, οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που αφορούν στην προσφορά απέναντι στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, πρέπει να αποτελούν μέγιστη προτεραιότητα για κάθε επιχείρηση.

Επίσης, ο εργοδότης είναι σημαντικό να προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση, καθαρό και ασφαλές περιβάλλον εργασίας, καλλιεργώντας παράλληλα το πνεύμα συνεργασίας, χωρίς διακρίσεις και στερεότυπα.

Στα εστιατόρια McDonald’s δίνουμε, επίσης, ιδιαίτερη έμφαση και στο κεφάλαιο εμπιστοσύνη. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρούνται πάντα ισχυροί οι δεσμοί εμπιστοσύνης ανάμεσα στην εταιρεία και το προσωπικό και κατ’ επέκταση απέναντι στους πελάτες. Ο κόσμος δεν έπαψε να απολαμβάνει και να αναζητά τις αγαπημένες του γεύσεις, γι’ αυτό επιλέγει πάντα ποιότητα, άριστη εξυπηρέτηση και value for money αγαθά και υπηρεσίες. Θεωρώ πως κάθε επιχείρηση που προσφέρει όλα αυτά, λειτουργεί με ικανοποιητικούς ρυθμούς».

 

 

  • Εταιρικό προφίλ

• Η McDonald’s™ Κύπρου ιδρύθηκε από την εταιρεία Family Restaurants Andreou Co.

• Σήμερα λειτουργεί 22 εστιατόρια σε όλη την Κύπρο.

• Εργοδοτεί περισσότερα από 1.150 άτομα.

• Προσφέρει υπηρεσίες dine-in, take-away, delivery, drive thru, McCafé και Playplace.

Σχετικά νέα

X
Translate »