ΠΡΟΣΩΠΑ

Μιχαλάκης Στεργίδης: H ζωή σαν κινηματογραφική ταινία και η παθητική αγάπη για την Ανόρθωση

Η Ζωή του κύριου Μιχαλάκη Στεργίδη θα μπορούσε να ήταν σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, τα χρόνια στην Αμμόχωστο, η προσφυγιά, ο δεύτερος ξεριζωμός στην ξενιτιά, τα δύσκολα χρόνια, η αδελφική αγάπη που μοιάζει να έχει βγει από λογοτεχνικό βιβλίο, η επιστροφή στην Κύπρο, η επαγγελματική επιτυχία μετά τις κακουχίες και φυσικά η υπερβολική αγάπη για τον τόπο του και την ΑΝΟΡΘΩΣΗ.

 

Ο κ. Μιχαλάκης Στεργίδης ζει πλέον μεταξύ Ακάμα και Λάρνακας. Το SkalaTimes τον συνάντησε στο μπλε (τι άλλο;) γραφείο του στη Λάρνακα και μίλησαν για όλα!

 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα από έναν άνθρωπο που έχει τόσα πολλά να πει, αλλά και να διδάξει μέσα από τη δική του έως τώρα πορεία.
Ανάμεσα στα πολλά που έχει πει ο κ. Στεργίδης στη συνέντευξη του, είναι η δύσκολη προσωπική του πορεία μετά την προσφυγιά και ο δρόμος από τις κακουχίες στην επαγγελματική επιτυχία.Μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στην Αμμόχωστο και πως αποβλήθηκε δια παντός από το Λύκειο με αποτέλεσμα να μην πάρει απολυτήριο λυκείου.

 

Σημαντικό κομμάτι της ζωής του, πέρα από τα παιδιά και εγγόνια του είναι, όπως ο ίδιος τονίζει στη συνέντευξη, τα δύο του αδέλφια Γιαννάκης και Μάριος. “Είμαστε τρία αδέλφια,ίσως από τα πιο αγαπημένα στη Κύπρο, αν δεν είμαστε τα πιο αγαπημένα” τονίζει στη συνέντευξη του.

 

Βέβαια από τη συνέντευξη που ο κ. Μιχαλάκης Στεργίδης παραχώρησε στην δημοσιογράφο Γιώτα Δημητρίου, αρχισυντάκτρια του SkalaTimes, δεν λείπει και η αναφορά στην μεγάλη του αγάπη, την ΑΝΟΡΘΩΣΗ.
Λέει για την ΑΝΟΡΘΩΣΗ ο κ. Στεργίδης: “Ήμουν πάντα Ανορθωσιάτης όπως και όλοι οι προγόνοι μου, ο παππούς μου και ο πατέρας μου. Οι πρόγονοι μου ήταν όλοι ανορθωσιάτες και συνεχίζουμε να είμαστε όλοι ανορθωσιάτες μέσα στην οικογένεια. Όταν με κάλεσε ο Κίκης Κωνσταντίνου να υπηρετήσω την Ανόρθωση, το 1998, το έκανα με χαρά και ό,τι μπορούσα να προσφέρω στο Σωματείο το έκανα. Διότι η Ανόρθωση είναι η ταυτότητα μας, είναι το μόνο πράγμα που φέραμε από την Αμμόχωστο. Όλα τα άλλα τα περιουσιακά μας, τα κλέψανε οι Τούρκοι. Εκτός από την Ανόρθωση. Είναι η μόνη μας περιουσία που δεν μας την κλέψανε οι Τούρκοι.

 

Την οποία Ανόρθωση την διέσωσε-έσωσε ο γιατρός ο Τάκης Πελεκάνος ο οποίος ήταν ο Πρόεδρος όταν προσφυγοποιηθήκαμε. Ο Στέλιος Φρεναρίτης της έδωσε το πρώτο φιλί ζωής. Και ο Κίκης Κωσταντίνου την ξαναμεγαλούργησε.

 

Πρέπει να τους ευγνωμονούμε όλους γι αυτό”.

Η έκπληξη της συνέντευξης είναι η αναφορά του στην ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ και ΑΕΚ όπου λέει: “Τώρα που είμαι στη Λάρνακα, είμαι με την Ανόρθωση, η δεύτερη ομάδα που υποστηρίζω είναι η ΣΑΛΑΜΙΝΑ (που είναι κι αυτή της Αμμοχώστου) και δεν είμαι ποτέ εναντίων της ΑΕΚ Λάρνακος, εκτός όταν αγωνίζεται με την ΑΝΟΡΘΩΣΗ (χαμογελά)”.

 

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου τι έχει κερδίσει “από αυτή τη μπλε αγάπη” ο κ. Στεργίδης απαντά: Κέρδισα κάτι πολύ σημαντικό: Την εκτίμηση του κόσμου της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ”.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο SKALATIMES.COM

 

Σχετικά νέα

X
Translate »