Πολιτιστικά

Μια σημαντική προσθήκη φιλοξενεί στα ράφια της η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου

Πρόκειται για το βιβλίο ‘”Βασικές Αρχές της Παιδοχειρουργικής” του δρ. Μιχάλη Παγώνη & δρ. Χρίστου Μηνά. Ένα ιατρικό σύγγραμμα που απευθύνεται σε ειδικούς παιδιάτρους, προσωπικούς γιατρούς, νοσηλευτές και γονείς.

 

Η Δωρεά γίνεται εις ανάμνηση του μακαριστού κ. Γιάγκου Κωνσταντινίδη (1908-2001), δάσκαλου και πρωτοστάτη στην ίδρυση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αραδίππου, που όπως μας αναφέρει ο δρ. Μιχάλης Παγώνης, πάντοτε θυμάται με νοσταλγία όταν ανατρέχει στα παιδικά του χρόνια, αφού όπως μας λέει, “ήμασταν στα χωράφια με μια μπάλα και η Βιβλιοθήκη του κ. Γιάγκου μας άνοιξε πόρτες στο μυαλό”.

Ο δρ. Μιχάλης Παγώνης κατάγεται από την πόλη της Αραδίππου. Έχει κάνει σπουδες στο University General Hospital of Thessaloniki, με ειδίκευση στη Χειρουργική Παίδων.

Η παιδοχειρουργική ασχολείται με τις χειρουργικές παθήσεις της νεογνικής, βρεφικής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Κι όπως αναφέρει στον πρόλογο του ο κ. Νίκος Σκορδής (Πρόεδρος παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου):
Το βιβλίο ’’Βασικές Αρχές Παιδοχειρουργικής’’ διαθέτει όλα τα προσόντα όχι για να διακοσμήσει ακόμα ένα ράφι στη Βιβλιοθήκη, παρά το γεγονός ότι η καλαισθησία είναι εμφανής, αλλά για να καταστεί το απλουστευμένο και συνάμα εσκεμμένα περίπλοκο βοήθημα που απουσίαζε από τον μαγευτικό κόσμο της παιδοχειρουργικής.

Σχετικά νέα

X
Translate »