Δελτία Τύπου

Μια ισχυρότερη Ευρώπη στον κόσμο

Τους τελευταίους μήνες, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις. Χρειαζόμαστε μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση. Τον Ιανουάριο του 2020, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε ανακοίνωση σχετικά με την οικοδόμηση μιας ισχυρής κοινωνικής Ευρώπης.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Ένα ισχυρό θεματολόγιο για ανοικτό και δίκαιο εμπόριο, το οποίο θα καθιστά την Ευρώπη ελκυστική για τις επιχειρήσεις, είναι το κλειδί για να ενισχυθεί ο ρόλος της ΕΕ ως παγκόσμιου ηγέτη και, παράλληλα, να διασφαλίζονται τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα για την προστασία του κλίματος, του περιβάλλοντος και της εργασίας. Ο ηγετικός ρόλος της Ευρώπης σημαίνει επίσης στενή συνεργασία με τους γείτονες και τους εταίρους, μέσω της εισαγωγής μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την Αφρική και της επιβεβαίωσης της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των δυτικών Βαλκανίων. Πρόσφατα, έχει ανοίξει το δρόμο για μια πιο ισχυρότερη και φιλόδοξη εταιρική σχέση με την Αφρική, όπου παρουσιάστηκαν προτάσεις για την εντατικοποίηση της συνεργασίας μέσω εταιρικών σχέσεων σε πέντε βασικούς τομείς: πράσινη μετάβαση· ψηφιακός μετασχηματισμός· βιώσιμη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας· ειρήνη και διακυβέρνηση· και μετανάστευση και κινητικότητα.

Η ΕΕ βοηθά τις επιχειρήσεις να αξιοποιούν στο έπακρο τις ευκαιρίες που εμφανίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο και στοχεύει στην τόνωση της ανάπτυξης, της δημιουργίας θέσεων εργασίας, της ανταγωνιστικότητας και των επενδύσεων στην ΕΕ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της παγκόσμιας αντίδρασης στον νέο κορονοϊό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δημιουργήσει μια αερογέφυρα ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ για τη μεταφορά εργαζομένων στον ανθρωπιστικό τομέα και ειδών έκτακτης ανάγκης σε ορισμένες από τις πλέον κρίσιμες περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο, με σκοπό την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Πηγή: https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024

Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας

http://eudirectlarnaca.eu

Πλατεία Βασιλέως Παύλου

Τηλ.: 24620993

Σχετικά νέα

X
Translate »