Επιχειρήσεις

Μια εντελώς διαφορετική Εταιρεία και η μοναδική στην Κύπρο… γιόρτασε πρόσφατα τα πρώτα της γενέθλια

Γιόρτασε τον ένα χρόνο λειτουργίας της η εταιρεία AbleBook. Μια διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία ενημερώνει αλλά και βοηθά άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες με σκοπό την ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Πώς προέκυψε η ιδέα του AbleBook…

Ο ιδρυτής και εμπνευστής του AbleBook Ανδρέας Βασιλείου, ως άτομο με αναπηρία, μετά την αποφοίτηση του από το Πανεπιστήμιο Κύπρου ως ηλεκτρολόγος μηχανικών και MSc of Electrical Engineering, όταν βγήκε στην αγορά εργασίας, απογοητεύτηκε πάρα πολύ, βρήκε μόνο πόρτες κλειστές. Έτσι, αποφάσισε να δημιουργήσει το AbleBook .

«Θέλαμε να δώσουμε ένα θετικό αντίκτυπο στο όνομα της πλατφόρμας έτσι καταλήξαμε στο AbleBook. Το Able βγαίνει από Disabled και προσθέσαμε την λέξη book με αποτέλεσμα να έχουμε μια μετάφραση στα ελληνικά «ενεργό βιβλίο». Αν προσέξετε το λογότυπό μας έχει αρκετούς συμβολισμούς, το α και το β, το σύμβολο του απείρου και καρδιά στην άκρη και τα μάτια της κουκουβάγιας που συμβολίζουν την σοφία» αναφέρει στο ant1.com.cy ο κύριος Βασιλείου και συνεχίζει «Το AbleBook χωρίζεται σε δυο ενότητες: την ενημέρωση και έναν διαδραστικό χάρτη. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει διάφορα άρθρα, βίντεο που σχετίζονται κυρίως με άτομα με αναπηρίες αλλά και με άλλες ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας. Επίσης χρήσιμες πληροφορίες, όπως έντυπα αιτήσεων, νομοθεσίες, διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων με απώτερο σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για αυτήν την ομάδα ανθρώπων.

Η κυριότερη καινοτομία όμως είναι το AbleMap. Για πρώτη φορά στην Κύπρο δημιουργήθηκε χάρτης που περιέχει όλους τους χώρους στάθμευσης για ΑμΕΑ σε 22 δήμους (υπολείπονται 8). Το επόμενο μας βήμα, είναι να προσθέσουμε χώρους αναψυχής (καφέ, εστιατόρια, καταστήματα, μπαράκια, σινεμά, κτλ) που έχουν τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για αυτούς τους ανθρώπους, καθώς και εστιατόρια που έχουν ειδικά μενού για τους ανθρώπους με προβλήματα υγείας, τις παραλίες και τις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες σε αυτά τα άτομα. Σύντομα το AbleMap θα αναβαθμιστεί ούτως ώστε να είναι πιο εύχρηστο προς τους χρήστες.

 

Το όραμα μας…

Η ομάδα του AbleBook αποτελείται από 2 ταλαντούχα άτομα με όραμα. Τον Ανδρέα Βασιλείου (CEO&Founder) και Λάμπρο Γιάγκου (Web Designer&Developer). Τον Μάιο του 2019, ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα IDEA της Τράπεζας Κύπρου. Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει την δυνατότητα σε start-ups,υψηλότερη ποιότητα κατάρτισης και υπηρεσίες, ώστε να μετατρέψουν τις καινοτόμες ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις με παγκόσμια προοπτική. Το όραμα μας για το AbleBook είναι πρώτιστα να βοηθήσουμε αυτή την κατηγορία ατόμων και έπειτα την εδραίωση το AbleBook ως μια κοινωνική επιχείρηση. Κάλλιστα, στις μελλοντικές βλέψεις μας έχουμε σκοπό τη δημιουργία ενός application το οποίο όχι μόνο θα βοηθήσει τα άτομα αυτά αλλά και το τουριστικό προϊόν του νησιού μας στην προσέγγιση μιας εναλλακτικής κατηγορίας τουριστών.

Τέλος, βλέπουμε το AbleBook να έχει την δυνατότητα να επεκτείνετε σε όλη την Ευρώπη και σε άλλες χώρες για να ενταχθούν αυτά τα άτομα στην σημερινή κοινωνία».Σχετικά νέα

X
Translate »