ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μετονομασία της οδού «Ιστανμπούλ» σε «Κωνσταντινουπόλεως» ζητούν από Δήμαρχο Λάρνακας οργανωμένα σύνολα

Η Συντονιστική Επιτροπή Υπεράσπισης του Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο ( Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.), το Σωματείο «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΡΟΥ» (ΣΑΚ) Αθήνας και η «Αδούλωτη Κερύνεια» απέστειλαν επιστολή στον Δήμαρχο Λάρνακας για μετονομασία της οδού Ιστανμπούλσε οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Στην επιστολή αναφέρουν ότι «με τον τρόπο αυτό δεν θα σταματήσουμε την επιθετικότητα της Τουρκίας, αλλά επαναλαμβάνουμε, ότι μια τέτοια απόφαση θα στέλνει ένα καθαρό μήνυμα ότι ο γίγας, ελληνική συνείδηση και ελληνικό φιλότιμο, αρχίζει να αντιδρά στις μύριες προκλήσεις και επιθέσεις του αντιπάλου».

Προσθέτουν πως το πότε δόθηκε αυτό το όνομα «δεν το εξετάσαμε ούτε θεωρούμε ότι χρειάζεται εξέτασης. Αν δόθηκε επί οθωμανοκρατίας, δόθηκε παράνομα από τον κατακτητή τότε, όπως έκανε και στα κατεχόμενα μας μέρη με την παράνομη αλλαγή των ονομάτων οδών, τοπωνυμίων, πόλεων και χωριών μετά το 1974. Αν δόθηκε επί Αγγλοκρατίας και πάλι κατακτητής ήταν ο Άγγλος, ο οποίος βόλεψε τουρκικές απαιτήσεις. Αν τέλος δόθηκε επί Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελούσε ένα μη αιτιολογημένο και άνευ σοβαρού προβληματισμού λάθος».

«Σήμερα λοιπόν που τα δεδομένα στον τόπο μας άλλαξαν δραστικά, μάλιστα ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη απόφαση για βεβήλωση της Αγίας Σοφίας επιβάλλεται επανεξέταση και αναθεώρηση κάποιων από τις τότε αποφάσεις. Σας ζητούμε την αλλαγή του ονόματος Ιστανμπούλ στο συγκεκριμένο δρόμο, με το όνομα «Οδός Κωνσταντινουπόλεως». Θεωρούμε ότι η αλλαγή που ζητούμε, μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς να προκαλεί κανένα, διότι, «Κωνσταντινούπολη» είναι και το «πατρογονικό» όνομα της Πόλης», αναφέρεται στην επιστολή.

Σχετικά νέα

X
Translate »